2014-10-09 17:55:24• hírek • Szatmár.ro

Jövőre charter-járat indul Szatmárnémetiből Antalyába

Az utazási irodák bíznak benne, hogy sok szatmári választja majd a törökországi nyaralást.

A Szatmárnémeti Repülőtéren megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, illetve Alin Burcea, az egyik legnagyobb romániai utazási iroda vezetője, hogy 2015-ben Szatmárnémetiből a nyaralási-szezonban hetente indul majd repülőgép a törökországi Antalyába. A célállomás ismerős lehet a szatmáriak számára, hiszen két évvel ezelőtt már volt egy ilyen járat - akkor pedig az utazási irodák elégedettek voltak az utasszámmal.

Idén június 9-én száll fel az első gép az Antalyába utazókkal, az utolsó járat pedig szeptember 15-én indul majd Szatmárnémetiből. Minden kedden 17.30-kor száll majd fel a Pegasus Airlines török légitársaság gépe és nagyjából 1,5-2 óra alatt repíti a nyaralókat Antalyába. A gépen 189 turista számára van hely. Kiderült: a légi jármű nem fog üresen Szatmárnémetibe érkezni: a Craiováról érkező nyaralókkal jön majd, a hazaúton pedig Szatmárnémeti előtt lesz egy leszállás Craiován is. Burcea szerint csak ezzel a felállással tűnt a gép indítása a legkevésbé rizikósnak.

Az antalyai nyaralást szatmárnémeti indulással szinte bármelyik utazási irodában meg lehet vásárolni. Ár szempontjából megfizethetőnek nevezte az utazási szakember a törökországi pihenést, de persze rengeteg kategória van. A célállomáson a legtöbb szálloda ötcsillagos, 90 százalékuk pedig all inclusive szolgáltatást ígér.

Remélik, sok szatmári nyaral majd Antalyában

Amennyiben a járat sikeres lesz, akkor a tervek szerint 2016-ban egy charter-járat indul majd Görögországba is.

Adrian Stef hozzáfűzte: dolgoznak azon, hogy a nyári szezon-járatok mellett menetrendszerinti járatokat is indítsanak, amelyek európai nagyvárosokkal kötik össze Szatmárnémetit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: