2012-12-12 09:29:34• hírek • Mti

Jövőre 554 euróval nő a németek elkölthető jövedelme

Jövőre jelentős mértékben, 554 euróval emelkedik az egy főre jutó elkölthető jövedelem Németországban a GfK piackutató intézet tanulmánya szerint.

A német Handelsblatt lapban idézett tanulmány alapján a németeknek 2013-ban 20 ezer 621 euró egy főre jutó, lakbérre és önfenntartásra fordítható, valamint szabadon elkölthető jövedelme lesz, 554 euróval több mint az idén.

Az egy főre jutó elkölthető jövedelem széles eltérést mutat regionális bontásban. Az átlagos egy főre jutó elkölthető jövedelmet, a vásárlóerőt száz százaléknak véve, a legmagasabb elkölthető jövedelemmel a nyugat-németországi nagyvárosi vonzáskörzetekben lakó polgárok rendelkeznek, míg a legalacsonyabb jövedelmű régiók mindegyike az egykori kelet-németországi területeken található.

München, Hamburg, Wiesbaden, Nürnberg és Stuttgart környékén összpontosulnak a 120 százalék feletti vásárlóerővel rendelkező körzetek, a 80 százalék alattiaknak pedig mindegyike az ország keleti felében fekszik. Berlin 100 százalék alatt van, a "legtehetősebb" kelet-németországi tartomány, Brandenburg is a 96-104 százalékos kategóriába esik.

A listát a bajorországi Landkreis Starnberg vezeti 147,9 százalékkal, míg a legkevésbé tehetős németországi körzet a szászországi Landkreis Görlitz 76,1 százalékkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: