2018-05-31 07:48:47• hírek • Közlemény

Jövő szombaton Caritas Charity Walk

A Caritas éves jótékonysági rendezvénye keretében idén a Varázskert terápiás eszközökkel való felszereléséhez kéri a lakosság segítségét.

Közismert tény, hogy napi fél óra mozgás kedvezően hat az egészségünkre. De azt tudta, hogy egy másfél órás séta nemcsak a gyalogló számára, hanem terápiás kezelésben részesülő gyermekek számára is jótékony hatással bír? Június 9-én reggel 8 órától ilyen sétára várja önöket a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet. A tizenkettedik alkalommal megszervezett Jótékonysági Maraton, avagy új nevén Caritas Charity Walk célja idén a szervezet által működtetett szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszerelése. A Varázskert 0 – 7 éves, atipikusan fejlődő, valamint fogyatékkal élő gyermekek számára biztosít természetes, biztonságos, ugyanakkor ingerekben és élményekben gazdag terápiás közeget.


A kertbe telepített növények aktívan stimulálják a fejlődő gyermekek különböző érzékeit: élénk színeik, pompás illatuk, sima, érdes, puha leveleik, zizegésük, susogásuk által, a zöldségek és gyümölcsök esetében pedig zamatuk révén. A bútorok, játékok, eszközök mind-mind az újrahasznosítás jegyében készültek. A Varázskertbe folyamatosan kerülnek új felszerelések, eszközök. A múlt héten például taktilis táblákat szereltek fel a Caritas kaplonyi munkatársai.Még soha nem járt szenzoriális kertben? Vegyen részt a június 9-i jótékonysági sétán, és látogassa meg a Varázskertet, hiszen ez a célpont. A séta a Székesegyháztól indul, majd a résztvevők megkerülik a központi parkot, áthaladnak a Coposu sétányon, és felmennek a töltésre. A Golescu hídon átkelve a 16-os lakótelep mellett elgyalogolnak a Sárga hídig, azon túljutva folytatják útjukat a töltés másik oldalán, majd a C. Brâncuși utcán, a Titulescu téren és az Aviatorilor utcákon át egészen az Unirii út 49. szám alatt található Varázskertig.


A szervezők kellemes, családias hangulatban eltöltött nyári délelőttöt ígérnek minden résztvevőnek. Az érdeklődők a helyszínen megismerkedhetnek a Szent József Rehabilitációs Központ munkájával, interaktív foglalkozások révén lehetőségük lesz megtapasztalni, hogyan érzékelnek a fogyatékossággal élők, megérteni, milyen akadályokba ütköznek a mindennapok során. Idén is megpördül az Autonet Szerencskerék, és lesz tombola is, értékes nyereményekkel.


A résztvevők a regisztrációs díj befizetésével a szervezési költségek lefedésébe segítenek be, ezáltal a főtámogató Autonet Kft-től, a résztvevők számának függvényében megkapott támogatást a Caritas teljes mértékben a Varázskertre tudja fordítani. A jótékonysági sétán való részvételi díjak: személyenként 10 lej, 5 főnél nagyobb csoportok számára: 8 lej/résztvevő, nyugdíjasoknak: 5 lej/fő, 7 év alatti gyermekek számára pedig ingyenes. Előzetesen regisztrálni június 4-től lehet a szervezet Lükő Béla utca 15. szám alatti székhelyének titkárságán, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Iskolai osztályok, munkaközösségek, baráti társaságok szép számban éltek minden évben az előregisztráció lehetőségével, a Caritas bízik abban, hogy idén sem lesz ez másképp. Aki nem tudott előztesen regisztrálni, az a rendezvény napján, 7.30 és 8 óra között a startnál (a Székesegyház előtt) is megteheti.


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet arra buzdít minden segíteni vágyó lakost, hogy június 9-én, szombaton jöjjön el a Caritas Charity Walk-ra, tegyen meg 12000 lépést a terápiás kezelésben részesülő gyermekekért, majd töltsön el egy kellemes, családias nyári délelőttöt, mesés hangulatban a Varázskertben!

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: