2018-06-18 11:05:29• hírek • Bede Emőke

Jövő hónaptól ismét beindul a szatmári kórház konyhája

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Tizenhárom év után végre ismét saját kezébe veheti a páciensek étkeztetését a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, így minden beteg elé meleg étel kerülhet majd.

A megyei kórház az elmúlt években cateringszolgáltatás segítségével oldotta meg a páciensek étkeztetését, azonban ennek több hátránya is volt, többek között az, hogy az ennivaló nem egyszer hidegen került az asztalra. Az eddigi állapotokon szeretne változtatni a megyei kórház, s ennek érdekében július 1-től ismét beindítják az intézmény saját konyháját.
 

A folyamat meglehetősen összetett, épp ezért egy munkacsoportot állítottak fel, melynek most elsődleges feladata arról gondoskodni, hogy a beindítás és az ezt követő időszak gördülékenyen menjen. S van is min dolgozniuk, ugyanis a fogások elkészítése mellett a konyha az alapanyagok beszerzését és a kiszállítást is maga oldja meg.
 

Naponta 600-800 személy étkeztetését kell biztosítania az intézménynek, a pénzügyi keret pedig meglehetősen szűkös: a szakorvos által előírt menütől függően egy beteg teljes napi ellátására mindössze napi 10-15 lej jut. Ahhoz, hogy a folyamat gördülékenyen menjen, a konyha 32 főt fog foglalkoztatni, köztük szakácsokat, cukrászt, raktárost és sofőrt is. A kórház vezetése abban bízik, hogy sikerül egy jól működő rendszert kialakítani, aminek köszönhetően meleg és változatos ennivaló kerülhet a páciensek tálcájára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: