2014-12-09 15:39:48• hírek • Kocsis Zoltán

Jövő hétig tart a sötétség a Hegyi út elején – ígérik a város vezetői

Hetek óta sötétségbe burkolózik Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb útszakasza, a Hegyi út Burgya-sarok és kültelki református templom közötti szakasza. A tarthatatlan állapot viszont már nem tart soká, ígérik legalábbis a város vezetői.

A közvilágítás az egyik legalapvetőbb közszolgáltatás, amit az adófizető állampolgár elvárhat lakóhelye önkormányzatától. Nem volt persze ez mindig így, sokan emlékezhetünk még az átkos kommunista időszakra, amikor az éjszakával együtt a tökéletes sötétség is ráborult a településekre. Ezt az időszakot idézi sajnos a Hegyi út eleje (Octavian Goga) immár hetek óta. Mindez azért is bosszantó, mert a Hegyi út és folytatása, a Károlyi út alkotja Szatmárnémeti tengelyét, ezzel együtt ez számít az egyik legforgalmasabb útszakasznak is a városban.

A Burgya sarok és a kültelki református templom között lakók az elmúlt hetekben számtalan panasszal éltek már a felháborító sötétség miatt. Persze tudjuk, nem ez az egyetlen probléma, ami miatt az idén szokatlanul sokat cikkezhetett a helyi sajtó erről a városrészről. A nyár elején ugyanis a polgármesteri hivatal a fejébe vette, hogy a járdák és a zöldövezet kárára egy újabb sávval kiszélesítik a Hegyi utat a Decebal-hídról balra irányuló forgalom tehermentesítése érdekében.

Ehhez a beruházáshoz kapcsolható a közvilágítás szünetelése is. „A terveknek megfelelően a föld alá vittünk minden vezetéket, legyen az áram, telefon, internet", magyarázta a Szatmár.ro megkeresésére Dan Babut városmenedzser. „Kicseréltük a közvilágítást szolgáló vezetékeket is, jelenleg az új világítótesteket várjuk. Először a régieket akartuk visszatenni, ám rájöttünk, hogy az új oszlopokra új világítótestek kellenek. A beszállító ígérete szerint ezek jövő héten megérkeznek és akkor azonnal elkezdjük a beszerelésüket", folytatta.

A jövő héten tehát - legalábbis az ígéretek szerint - megoldódik a közvilágítás problémája. De mikor kerülhet pont az útszélesítésre? „Az időjárás miatt idén már lezártnak tekintjük a munkát. Tavasszal folytatjuk", jön a válasz a városmenedzsertől. Babut biztosít arról, hogy valamennyi szükséges engedély megvan, noha a terv némi módosításokat szenvedett: a református és az ortodox templom előtt „néhány centiméterrel szélesebb marad a járda", mondja.

A Burgya sarok és a kültelki református templom között lakó szatmáriaknak tehát az ígéretek szerint a jövő héttől nem kell majd az úttesten haladó autók lámpáinak fényénél botorkálniuk a járdán. Arra jobb nem is emlékezni, hogy ugyanazon városvezetők eredeti tervei szerint az úttest bővítésének is véget kellett volna érnie július közepén. Mármint 2014 júliusának közepén...

Összehasonlításképpen: a Hegyi út folytatása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: