2018-04-24 08:03:49• hírek • Bede Emőke

Jövő héten kezdődik az apai hármas gyilkosság vádlottjának pere

A Szatmár Megyei Törvényszék kitűzte az apai hármas gyilkosság ügyében folyó büntetőper első napját, melyre már nem is kell olyan sokat várnia a vádlottnak.

A törvényszék honlapjára felkerült információ szerint május 2-án kezdődik a per, melyben R. Razvant állítják ítélőszék elé. A férfit nem kevesebbel vádolják, mint hogy hidegvérrel végzett szüleivel és nagyanyjával, majd ki is fosztotta őket, hogy rendezhesse évek óta halmozódó tartozásait.
 

Szerencsére a szatmári nyomozók hatékony munkájának köszönhetően néhány napon belül sikerült elegendő bizonyítékot gyűjteni, hogy őrizetbe vehessék R. Razvant, aki egyébként már a nyomozás első napján felhívta magára a hatóságok figyelmét különös viselkedésével. Teljes nyugodtsággal fogadta a gyilkosság hírét, majd különféle mondvacsinált indokokra hivatkozva megpróbált a bűntett helyszínére, a családi házba bejutni. Értelemszerűen a rendőrség nem engedte ezt meg neki.
 

A nyomozók végül közvetlenül a szülők temetésén vették őrizetbe a férfit, majd a szatmári börtönben helyezték előzetes letartóztatásba. Három hónappal és megannyi megtagadott szabadlábra bocsátási kérelemmel később elkészült a vádirat, melyben nem csak a gyilkosság eseményeiről számoltak be percről percre, hanem arról is, mennyire hidegen hagyták a férfit az ellene felhozott vádak. „A bűnügyi nyomozás során R. R. M. gyanúsított egyszer sem volt őszinte. Nem volt hajlandó az együttműködésre, mi több, az ellene felhozott vádak súlyossága ellenére a sajnálat vagy megbánás egyetlen jelét sem mutatta” -áll az ügyész által összeállított dokumentumban, mely alapján a gyanúsítottból vádlott lett.
 

A bizonyítás során az ügyészség a tanúvallomásokat, a DNS-mintákat, a igazságügyi orvosszakértők jelentéseit, a mobiltelefonos cellainformációkat, illetve a kép- és videófelvételeket használta fel. R. Razvan azóta is tagadja a gyilkosság elkövetését, a közvetett és közvetlen bizonyítékok azonban egyöntetűen arra mutatnak, az ő kezében volt a gyilkos fegyver. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: