2014-02-16 20:17:09• hírek • Kocsis Zoltán

Jövő héten kezdődik a képességvizsga – szimuláció

A tanügyminisztérium február 4-i rendeletének megfelelően a következő héten a szatmári nyolcadikosok számára is kezdetét veszi az egységes felmérés próbavizsgája. Amikor az véget ér, kezdődik az érettségi szimulációja.

A próbavizsgák célja, hogy a gyerekeket előkészítsék két olyan fontos vizsga, mint az egységes felmérő és az érettségi nehézségeire, körülményeire a leendő eredmények optimalizálásának reményében. Van azonban egy nagyon lényeges eltérés a tényleges vizsgák és a próbavizsgák között: míg előbbiek eredménye az illető egész további életére kihatással lehet, addig utóbbiak jegyei még a naplókba sem kerülnek be.

A program szerint a nyolcadikosok február 18-án román nyelv és irodalomból, 19-én matematikából, 20-án pedig anyanyelvből vizsgáznak. A tizenegyedikesek és a tizenkettedikesek március 3-án román nyelv és irodalomból, 4-én anyanyelvből, 5-én a profiljuknak megfelelő kötelező tartárgyból, 7-én pedig a profiljuknak megfelelő választott tantárgyból kell bizonyítaniuk.

Némi eltérést jelent azonban, hogy amíg a tizenegyedikesek  csak matematika és történelem közül „választhatnak", addig a végzősök e két tárgy mellett fizikából, kémiából, biológiából, informatikából, földrajzból, logikából, pszichológiából, közgazdaságtanból, szociológiából vagy akár filozófiából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: