2012-11-27 15:50:22• hírek • Póti Orsolya

Jövő héten kezdődik a Fürkész nyelvhelyességi vetélkedő

Szatmár megyében idén is megrendezésre kerül a Fürkész nyelvhelyességi verseny, melyre idén több mint ötszáz szatmári kisdiák jelentkezett. A megmérettetésre december 7-én kerül sor a „Mircea Eliade" Általános Iskolában.

A Diákokért Egyesület idén is megszervezi a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi vetélkedőt az I-IV. osztályos kisiskolások számára. A verseny célja, hogy a diákok helyesen használják anyanyelvünket. A diákok felkészülés ideje alatt fejlesztik nyelvhelyességüket és ezt felhasználva folyamatos sikerélményben lehet részük az iskolában, arról nem is beszélve, hogy a verseny nyertesei könyv- és tárgynyereményben is részesülnek.

„Ha hazai pályán, nem tesztszerű feladatokon szeretnéd kipróbálni tudásodat, akkor jelentkezz! Ígérhetjük, hogy igazi fürkészésben lesz részed. A verseny nyertesei tárgy- és könyvnyereményben részesülnek, de senki sem fog  hazatérni üres kézzel" - áll Leiti Mónika és Román Melinda tanítónők, a verseny megyei szervezőinek a Szatmár.ro-hoz eljuttatott felhívásában.

Mint megtudtuk, idén több mint ötszázan tettek eleget ennek a felhívásnak és ez a szám kétszer több, mint az elmúlt iskolai évben. December 7-én, csütörtökön három időpontban mérhetik össze tudásukat a gyerkőcök a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskolában.

Reggel 8 órára első osztályosokat várják, 10 órától a másodikosok versenyeznek, míg 12-től a III-IV. osztályosok „fürkésznek" majd.

A versenyfeladatok között szerepel tollbamondás, toldalékolás, szótagolás, mondattagolás, szólások, közmondások, találós kérdések, betűrejtvény és egyéb feladatok, de a szépírást is figyelembe veszik - tudtuk meg a szervezőktől.

A népszerű vetélkedőt Szatmár megyén kívül Arad, Bihar, Brassó, Bukarest, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Máramaros, Szilágy és Temes megyékben is megrendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: