2014-07-02 17:53:24• hírek • Kocsis Zoltán

Jövő héten kezdik felújítani a Tasnád-Margitta utat

A jövő héten elkezdik felújítani a Tasnádot és Margittát összekötő útszakaszt. A munkálatok másfél évig tartanak majd, a beruházás összköltsége pedig közel ötven millió lej, hangzott el a Szatmár Megyei Tanács vezetői által szerdán Tasnádon megtartott sajtótájékoztatón.

A Szatmár Megyei Tanács és a Bihar Megyei Tanács, valamint Tasnád és Margitta városok önkormányzatai korábban együttműködési szerződést írtak alá, amelynek alapján vállalják, hogy közösen pályáznak a 27 264 méter hosszú út rehabilitálásának finanszírozására. Ebben természetesen vállalták azt is, hogy a szükséges önrészt közösen „dobják össze". Ennek következtében a Szatmár Megyei Tanács 365.000, a Tasnádi Polgármesteri Hivatal pedig 175.733 lejjel járult hozzá a projekt megvalósításához. Az összeg nagy részét az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül az Európai Unió biztosítja.

A nyílt közbeszerzési licitet a Selina Kft nyerte meg, ennek következtében a nagyváradi cég végzi majd a kivitelezést. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint jövő héten kezdik a munkát és másfél év alatt kell elkészülniük.

A DJ191 elnevezésű út felújításra váró szakaszából 16 kilométer áll a Bihar Megyei Tanács, 6,8 km a Szatmár Megyei Tanács, 2,2 km a tasnádi, 2,15 km pedig a margittai önkormányzat adminisztrációja alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: