2020-03-24 12:15:09• hírek • Közlemény

Jövő héten írják alá a harmadik híd kivitelezési szerződését

 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal befejezte a Strand utcai, Szamoson átívelő, úgynevezett „Harmadik híd” közbeszerzési eljárását, amelynek nyertese az ausztriai STRABAG Építőipari Vállalat. 

A beruházás tervezett összköltsége 141.643.292,84 lej plusz ÁFA, a tervek szerint a kivitelezési szerződés megkötésére 2020. április 2-án kerül sor. 

A Strabag-csoport jogelődje közel két évszázados múltra tekint vissza, hiszen 1835-ben alapították. Jelenleg több mint 60 országban vannak jelen a nagyvilágban, 70 ezer alkalmazottal, és 15 milliárd eurót meghaladó éves forgalommal.

„Rengeteg utánajárás és munka után végre sikerült befejeznünk ezt az eljárást, ami közel négy évnyi munka eredménye. Ennek köszönhetően, belátható időn belül elkezdődhet Szatmárnémeti egyik legnagyobb és legvártabb beruházása. Nem volt egyszerű, hiszen a bürokrácia útvesztői többször is akadályoztak bennünket. De így is sikerült finanszírozást szereznünk, utána elkészülhettek a megfelelő műszaki tervek, majd a közbeszerzési nehézségek után egy olyan céget találtunk az eljárás során, amelynek több évtizedes nemzetközi tapasztalata garancia lehet a sikerre.” – fejtette ki Kereskényi Gábor polgármester.


Az utóbbi három év konkrét intézkedései a megvalósítás érdekében:
 

  • 2017 szeptemberében megköttetett a finanszírozási szerződés a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztériummal;

 

  • 2018-ban fejezte az NV Construct Cluj a mandátum elején megrendelt műszaki terveket;
     
  • ​2019-ben elindult a közbeszerzési procedúra, amelynek nyertese a Strabag csoport lett;
     

Az új híd jelentősen segítheti majd a szatmárnémeti forgalom folytonosabbá tételét, hiszen a nemzetközi európai úthálózatba tartozó E81-en közlekedőknek nem kellene használniuk a Decebal hidat. Így Szatmárnémeti északi és déli része között jóval egyszerűbbé válik a közlekedés. Az új hídnak köszönhetően a Bányai út (B-dul Henri Coandă) felől érkezők a Strand utcán keresztül mehetnek majd át a 17-es lakónegyedbeli Independenţei sugárútra, illetve a Kolozsvár felől érkezők Nagybánya és a Halmi vám felé. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: