2019-10-31 11:02:34• hírek • Bede Emőke

Jövő héten indul a szavazóházi elnökök és helyetteseik felkészítése

November 10-én és 24-én sor kerül a romániai államelnök-választás első, illetve második fordulójára. Hogy a voksolás törvényesen, fennakadások nélkül történjen, a szavazóházak elnökei, helyetteseik, valamint a számítógép-kezelők jövő héten fejtágítón vesznek részt.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a fejtágítókat november 4. és 6. között szervezik meg, melyre a szavazóházi elnököket, helyetteseiket, illetve a számítógép-kezelőket jól meghatározott sorrendben várják. November 4-én a megye városainak, illetve Ákos, Egri, valamint Érendréd képviselőit várják, 5-én Apa, Batarcs, Krasznabéltek, Bikszád, Felsőberekszó, Bogdánd, Batz, Kányaháza, Komorzán, Kálmánd, Kaplony, Érkávás, Oláhcsaholy, Avasújfalu, Csomaköz, Királydaróc, Borválaszút, Kolcs, Szamosdob, Pusztadaróc, Mezőfény, Kisgérce, Halmi, Hadad, Középhomoród, Lázári, Aranyosmeggyes és Mikola községek embereinek kell megjelenniük a gyorstalpalón. A képzés harmadik, s egyben utolsó napján Majtény, Szatmárudvari, Avasújváros, Pálfalva, Mezőpetri, Szilágypér, Piskolt, Remetemező, Kökényesd, Ráksa, Szaniszló, Tasnádszándó, Érszakácsi, Sződemeter, Nagyszokond, Szopor, Nagytarna, Krasznaterebes, Mezőterem, Tarsolc, Turc, Túrterebes, Csanálos, Szamosborhíd, Vámfalu, Vetés, illetve Szatmárhegy községek vannak soron. Arról, hogy a Szatmár megyei településeken kijelölt körzetekben kik töltik be a fentebb említett pozíciókat, az Állandó Választási Hatóság honlapján lehet tájékozódni.

 

Az Állandó Választási Hatóság képviselője egy korábbi, kifejezetten a polgármesterek és titkárok számára szervezett tájékoztatón hosszasan ismertette a választás lebonyolítására vonatkozó törvényeket, illetve több, sürgősen orvosolandó problémára is felhívta a figyelmet. Ezek közül az egyik említésre méltó a választási névjegyzék mielőbbi frissítése volt, ugyanis az ellenőrzések során számos regiszterben találtak olyan állampolgárokat is, akik már jóval korábban elhunytak. Emellett azokat is ki kell szűrni a névjegyzékből, akiktől bírósági döntés által megvonták a szavazati jogot. Mindezek mellett AEP képviselője is arra szólította fel a polgármestereket, hogy a táblagépekhez valóban olyan személyeket ültessenek, akik nem most találkoznak először a készülékkel.


Ha nem tudod, melyik szavazókörzethez tartozol, akkor mindenképp érdemes felkeresned az Állandó Választási Hatóság weboldalát, ahol a személyi szám alapján azonnal megmutatja, pontosan hol is élhetsz majd választási jogoddal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: