2009-02-26 18:21:40• hírek • Parajdi Andrea

Jóváhagyták a szerződés kritériumait

Döntés született a 16-os lakónegyed koncessziós szerződéssel való felújításáról. Ezúttal elfogadták a városi tanácsosok az ötödjére előterjesztett határozati pontot.

Több tanácsülésen is elhangzott, hogy egy 12 évre szóló szerződésről nem lehet elhamarkodottan dönteni. A helyi tanácsosok nem is siették el a 16-os lakónegyed felújítására kötendő koncessziós szerződésről való határozatot. Hónapokon át tartott a szerződés minden részletének kidolgozása, s a városatyák eddig minden előterjesztés alkalmával találtak benne hiányosságokat. A február 26-i soros ülésen egy kisebb módosítással jóváhagyták a szerződés kritériumait.

Ezt követően immár a Polgármesteri Hivatal megszervezheti a 16-os lakónegyed teljes felújításáról szóló licitet, amelyre olyan cégek ajánlatát várják, akik hosszútávú profitstratégiával dolgoznak. A város azzal a céggel köti meg a koncesszió szerződést, amely a legjutányosabb áron vállalja fel, hogy rendbe teszi, és 12 éven át karbantartja a teljes lakónegyedet.

A munkálatokért a város évente egy előre meghatározott összeget fizet a cégnek, amely akkor tud igazán nyereséget felhalmozni, ha két-három év alatt minőségi szempontok alapján végzi el a munkálatokat, így ugyanis elkerülheti, hogy ne kelljen komolyabb összeget költenie a karbantartásra.

Ahogyan már többször is írtunk róla, a koncessziós szerződés értelmében a 16-os lakónegyedben leaszfaltozzák az utakat, járdákat alakítanak ki, a tömbházbejáratokat modernizálják, lebontják az illegális garázsokat, parkolóhelyeket hoznak létre, s a zöldövezetet is felújítják.

A 16-os lakónegyedben többek között parkolóhelyeket is ki fognak alakítani.

..a negyed teljes aszfaltozását is elvégzik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: