2010-03-25 19:54:51• hírek • Szatmár.ro

Jóváhagyták a Transurban költségvetését

Csütörtökön tartotta márciusi rendhagyó gyűlését Szatmárnémeti Városi Tanácsa. A napirendre tűzött határozattervezetek között szerepelt a Transurban közszállítási vállalat idei költségvetése is, amely 10.211.340 lejes bevétellel tervez, és 10.506.900 lejes kiadás van előirányozva.

A bevételek lebontásában 5.685.000 lej saját bevételt, 4.526.340 pedig önkormányzati forrásból származik. A kiadások terén a legnagyobb tétel a személyi kiadásokat jelenti,  amely összesen 5.283.000 lej.

Szintén a tanácsülésen született döntés arról, hogy a Szatmárnémeti Északi Színház és a Szatmár Megyei Könyvtár számára, az eddig bérleti szerződés alapján használatra adott épületeket a jövőben ingyenes bocsátja az intézmények rendelkezésére a Városi Tanács, ezáltal is segítve az intézmények működését. A tanácsi határozat értelmében a következő tíz évben díjmentesen vehetik igénybe az épületeket.

A gyűlésen Ilyés Gyula polgármester beszámolt arról, hogy a Kossuth kertben zajló munkálatoknak köszönhetően, valamint azáltal, hogy a tavaly EU-s forrásból felújították a közfürdőt, Szatmárnémeti legnagyobb zöldövezete lassan eljut egy olyan szintre, amelyet a közösség és a város is elvár. A polgármester szerint további munkálatok várhatóak, és a közfürdőt is szeretnék minél több esemény helyszínéül használni. A Kossuth-kert is több eseménynek is helyszíne lesz az idén, így például egy pálinkafesztiválnak, amit Uniós forrásokból szervez a Megyei Tanács.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: