2020-07-13 08:39:21• hírek • Bede Emőke

Jótékonysági vásárt szerveznek Noel javára Szatmárnémetiben

Megyék, mi több, országok határain átívelő összefogás indult tavaly annak a kicsi Noelnek az ügyében, akit gerinc eredetű izomsorvadással, azaz SMA-val diagnosztizáltak. A szülők egyetlen reménye a Zolgensma néven ismert génterápia, mely azonban több mint 2,1 millió dollárba kerül.

„Noel 6 hetes volt, mikor az anyai szívem fura jelekre lett figyelmes! Mindenki lehurrogott, hogy csak bebeszélem a dolgokat, hogy minden rendben van, csak én látom rosszul a dolgokat. Valójában ezek voltak az első vészes jelek arra, hogy valami nincs 100%-ban rendben Noellel! Nem tartotta még a fejecskéjét, holott a kortársai már igen, majd arra lettem figyelmes, hogy az egyik kezecskéjét sem tartja megfelelően! Közvetlen környezetemben nem látták a problémát, de szerettem volna biztosra menni, ezért kértem időpontot Nagyváradon Dr. Ritli László-hoz, aki nagy szaktekintélyel rendelkezik! Tudtam, hogy jó kezekbe kerülök, ha őt keresem fel a félelmeimmel. […] Október 22-én mégis lesújtott az eredmény, melyet online platform segítségével tudtam megnézni: Noel tesztje pozitív az SMA-1 nevű genetikai betegségre. Összetörtem, sírtam és kétségbeestem! Mi lesz most??? Egyszerű család vagyunk egy kis Bihar megyei településen élünk...nincs esély! Akkor még ezt gondoltam! De közben Zente sorstársaként mégis úgy gondoltam, akkor mi is harcosokká kell váljunk! Noel is lehet HŐS” – írta a kisfiú édesanyja nem sokkal azután, hogy Noelt diagnosztizálták.


Az azóta eltelt időben rengeteg jótékonysági akció és gyűjtés zajlott szerte az országban és a határokon túl is Noel javára. A legutóbbi tudósítás szerint már csak kicsivel több mint 300 ezer dollár hiányzik ahhoz, hogy legkésőbb augusztus 10-én át tudják utalni a speciális kezelést elvégző kórház számára az összeget, maga a Zolgensma génterápia pedig augusztus 25-re van beütemezve.


Annak érdekében, hogy mielőbb sikerüljön előteremteni a hátralevő összeget, Szatmárnémetiben is karitatív célú vásárt szerveznek, melyre már várják mindazok jelentkezését, akik szeretnének jó vagy nagyon jó állapotban lévő játékokat, baba-, gyerek-, felnőtt ruhákat és lábbeliket, alkalmi ruhákat, könyveket, lakberendezési tárgyakat, elektronikai cikkeket vagy bármi egyebet felajánlani. Arról, hogy e személyek kikkel vehetik fel a kapcsolatot, az ide kattintva elérhető bejegyzésben tájékozódhatnak.


A július 19-én, 10 és 18 óra között, a Svábházban (V. Lucaciu utca, 9. szám) zajló vásárra a szervezők nagy szeretettel hívnak és várnak mindenkit, aki valamilyen formában támogatná Noel baba gyógykezelését. Akinek azonban nincs lehetősége részt venni a vasárnapi eseményen, természetesen banki átutalással vagy akár SMS-küldéssel is segítheti a családot. Erről pedig a lentebb látható bejegyzésben olvashatnak.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: