2009-05-19 18:08:37• hírek • Gozner Gertrud

Jótékonysági táncgála

Május 28-án táncelőadásokkal szeretné felhívni a figyelmet a daganatos betegségekkel küszködő gyermekekre a Hans Lindner Alapítvány.

Minden évben gyereknap környékén a Hans Lindner Alapítvány a rákbeteg gyerekeket segítő Reménysugár programjának keretén belül jótékonysági célú rendezvényt szervez a beteg gyermekek és családjaik megsegítésére.

Hét éve került megrendezésre az első jótékonysági gála, tehát idén a nyolcadik alkalommal szeretnék mozgósítani Szatmár lakosságát a daganatos betegségben szenvedő gyerekekért - derült ki Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány igazgatója által kedden megtartott sajtótájékoztatón.

A korábbi évektől eltérően idén szabadtéri rendezvényre kerül sor, mégpedig a város új főterén, rossz idő esetén a Szakszervezeti Művelődési Házban lépnek fel a táncosok. Az alapítvány igazgatója bízik benne, hogy a zene és a tánc ritmusa és univerzális nyelve jótékonykodásra sarkallja a résztvevőket. A táncos gála célja, hogy Szatmár lakossága felfigyeljen ezen családok problémáira. Mint ahogy a sajtótájékoztatón kiderült, a műsorban magyarországi és szatmári tánccsoportok vesznek részt, ők ingyen vállalták a fellépést a gálán.

Ugyanakkor az alapítvány szeretne minél több önkéntest megmozgatni, összesen hatvan család küzd ezzel a problémával, és nem tudnak mindegyikkel külön foglalkozni, ezért segítségre van szükségük. A rendezvény keretén belül két információs sátrat is felhúznak a téren, ahol bemutatják a Reménysugár program munkáját, a kihelyezett urnákba pedig adományokat fognak gyűjteni. Az összegyűlt pénzből a beteg gyerekek nyári táborozást szeretnék finanszírozni.

Koczinger Tibor egyúttal megköszönte a szatmáriaknak, hogy adójuk 2%-ával támogatták az alapítványt. Ez nagyon biztató, mert ezáltal a szolgáltatásaik számát és minőségét is megduplázhatják - tette hozzá is.


Koczinger Tibor megköszönte a szatmáriaknak, hogy adójuk 2%-ával támogatták az alapítványt.

Koczinger Tibor megköszönte a szatmáriaknak, hogy adójuk 2%-ával támogatták az alapítványt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: