2019-03-07 15:32:54• hírek • Közlemény

Jótékonysági szülői bál és előkészítős nyílt nap a Börvelyi Általános Iskolában

Március 2-án a Börvelyi Általános Iskola munkaközössége és Szülőbizottsága szervezésében ismét megrendezésre került az immár hagyományossá  vált jótékonysági bál.

Ennek teljes bevételével a megjelentek (szülők, nagykárolyi és környéki, szatmárnémetii és magyarországi lakosok) az iskolát támogatták. A bevételből az intézmény informatikai felszereltségét frissítik fel, újabb felszereléssel gyarapítva a gépparkot és a tanítók, tanárok eszköztárát.

 

Molnár Éva igazgatónő köszöntő beszédében rátapintott a lényegre, mit is kell(ene) képviseljen az iskola, az oktatás fellegvára: "A bál az iskola számára lehetőség is arra, hogy kifejezze: az igazi iskola több mint az ott tanulók és dolgozók számszerű összessége. Több, mert valódi közösség, melynek tagjai a diákok, a tanárok, a dolgozók és a szülők, de ugyanúgy hozzá tartozik a fenntartó önkormányzat is. Csak így válhat az iskola azzá, aminek szánjuk: emberi értékeket is közvetítő, a mindennapok boldog megéléséhez utat mutató, a hagyományok ápolásának fontosságát hangsúlyozó szellemi központtá."

 

Mint minden esztendőben, idén is a farsangi mulatságok időszakát választották az esemény megrendezésére. Mottóul Sütő András egyik idézetét választották: "Ahány szóra váró gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben." A bál megnyitójaként idén is meglepetéssel várták a szülőket. A Richter cirkusz színvonalas műsorral szórakoztatta az egybegyűlteket. A 170 fős közönség tapssal jutalmazta a produkciót. Az esten az éneklés, táncolás sem maradhatott el. Tömve volt a táncparkett, a vendégek sem voltak restek, mindenki megtalálta a számára kedves dalt a repertoárban.

 

A mulatság keretében több mint 125 tombola került kisorsolásra, melyeket az iskola munkaközössége, szülők, a polgármesteri hivatal, helyi tanácsosok, kisvállalkozók, volt és jelenlegi tanítványok és szüleik önzetlenül ajánlottak fel. Tiszteletre érdemes a felajánlásuk úgy, mint a bálozól talpalávalóját játszó zenekaré is. A csapat minden évben ingyen zenél a szülői bálon.

 

Molnár Éva igazgatónő eképp mondott köszönetet a szervezőknek és a segítőknek: "Büszke vagyok s köszönettel tartozom A LELKES CSAPATNAK, s mindenkinek, aki tevékenyen részt vállalt (és vett) a bál zökkenőmentes szervezésében és lebonyolításában, hisz a mai világban nagy kincs egy ilyen közösség."

 

Az igazgató nőtől azt is megtudhattuk, mennyire jól sikerült a nyílt nap a suliban. Március 4-én, hétfőn betekintőt szerveztek a leendő előkészítő osztályos gyerekek és szüleik számára. Az esemény az ismerkedésen túl lehetőséget teremtett arra is, hogy a kis nebulók ízelítőt kapjanak az iskolai életből. Játékos foglalkozáson vettek részt, melynek keretén belül kézügyességüket, kreatívitásukat, számolási- és íráskészségüket is kipróbálhatták. 

 

Börvelyben szeretettel, odafigyeléssel, az egyéni képességek fejlesztésének szellemében várják az iskola legfiatalabb tanulóit, a kis előkészítősöket, a 2019-2020-as tanévre!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: