2012-06-12 10:43:56• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági színházi előadás

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata június 17-én, este 6 órától ismét műsorára tűzi a nagysikerű Valahol Európában című magyar musicalt.

A produkció különlegessége, hogy a színház az előadás teljes bevételét jótékonysági célokra ajánlja fel. Az előadásra az érdeklődők a színház jegypénztárában válthatnak jegyet hétköznap 10-17, szombaton 10-13 óra közt, valamint kezdés előtt egy órával.

A Valahol Európában egész estés családi szórakozást biztosít, így akik az évad folyamán valamilyen okból nem tudták megtekinteni azt, vagy újra meg szeretnék nézni a számos gyerekszereplőt felsorakoztató musicalt, június 17-én, vasárnap megtehetik. Az előadás román felirattal tekinthető meg.

A Valahol Európában története a második világégés végén játszódik, és olyan elhagyatott lurkók csapatával találkozhatunk benne, amely az utcákon kóborol, fosztogat, ennivalót keres. Csavargó suhancok ők, akiknek semmijük sincs, és sokuknak nem is volt soha. A bandába verődött gyerekek egy romos kastélyban találnak menedéket, ahol a híres karmester, Simon Péter is él.

Először fel akarják akasztani, mivel „felnőtt", tehát „ellenséget" látnak benne, ám a zenész és a gyerekek között hamarosan barátság szövődik, amelyben Simon Péter emberi tulajdonságain túl, a zene varázsának is kiemelkedő szerepe van. Amikor az ellenük hergelt falusiak az Egyenruhás vezetésével megtámadják a kastélyt, együtt védik meg a várat, és közösen harcolnak a fogságba esett gyerekek kiszabadításáért. A karmester az ódon kastélyt hivatalosan is a gyermekek otthonává teszi: számkivetettek találnak így egymásra, küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért, és kapnak esélyt a felnőtté válásra. Elszánt küzdelmük az emberben mélyen élő, örök humánumot szólaltatja meg.

A produkció zenéje, szövege, látványának ereje felkavaró, mondanivalója pedig azt a reményt is megfogalmazza, hogy egykor talán születhet olyan Európa, amelyben érdemes gyereknek lenni, és felnőtté válni is megéri.

Az előadás rendezője Balogh Attila, dramaturgja Bessenyei Gedő István, koreográfusa Gabriela Tănase, díszleteit és jelmezeit Cristian Gătina tervezte, az ének Budean-Mihály Judit munkáját dicséri. Az előadás rendezőasszisztense és a díszlettervező asszisztense Guth Anita másodéves, rendező szakos hallgató.

Az előadás szereplői: Tóth-Páll Miklós örökös tag, Bessenyei István, Galló Ernő, Vencz Stella, István István, Zákány Mihály, Nagy Orbán, Gaál Gyula, Barabási Tivadar, Szejke Máté m.v., Ilyés Kun Ábel m.v., Pákai Dávid m.v., Magdás Walter m.v., Lepedus Károly m.v., Hájer István m.v., Szatmári Györk m.v., Szatmári Boróka m.v., Szatmári Blanka m.v., valamint Fekete Kevin m.v.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: