2018-05-14 06:36:09• hírek • Oszkó Viktória

Jótékonysági koncertek a Filharmóniában

Május 15-én, kedden, és május 17-én, csütörtökön délután 18.30 órától különleges alkalomból várják az érdeklődőket a Dinu Lipatti Filharmóniába.

Kedden a magyarországi Liszt Ferenc Kamarazenekar érkezik Szatmárnémetibe, hogy a Filharmónia zenészeivel közösen adjon jótékonysági koncertet a közönségnek. A művészeti vezető személyében Tfirst Pétert, hegedű szólistaként pedig Fátoly Rudolfot, a filharmónia igazgatóját köszönthetjük majd. Műsoron szerepel F. Mendellsohn: h-moll szimfónia no. 10; F. Mendellsohn: d-moll hegedűverseny; A. Dvorak: E-dúr szerenád op. 22.


Az eseményen befolyt összeget Tasnád városának ajánlják fel, hogy egy jó minőségű zongorát vásárolhassanak a közösségnek. A kezdeményezést támogatja az RMDSZ Szatmárnnémeti Nőszervezete, a Szatmár Megyei Tanács, Szamátnémeti Polgármesteri Hivatal és a Gyöngyszem Egyesület.


Csütörtökön Vasile Blaga Paulin emlékére szerveznek ugyancsak jótékonysági koncertet, melyre jegyeket a Horea utca 6. Szám alatt, az Északi Színház jegypénztárában válthatnak 25 lejért. Ennyi a minimális hozzájárulás az estéhez, de természetesen több felajánlást is tehet bárki, ha szeretne. Érdeklődni a 0261-712-106-os telefonszámon lehet hétköznap reggel 10.00 és délután 17.00 óra között.


A karmester Stefan Novak lesz, fellépnek Luiza Fátyol és Aldo Blaga. A koncertszünetben szatmári művészek festményeit bocsátják majd licitre, köztük Tillinger Stefan és Gergely Csaba alkotásait.  A befolyt összeget a Szatmárnémeti Pszicho-Onkológiai Szövetségnek ajánlják fel.


Támogatók: a Szatmár Megyei Tanács és a Szamátnémeti Polgármesteri Hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: