2013-09-23 12:55:18• hírek • refszatmar.eu

Szatmárnémetiben énekelt Mészáros János Elek

Különleges élményben volt része a Németi református templomot teljesen megtöltő gyülekezetnek vasárnap, a presbiter Mészáros János Elek koncertjén.  Igazi értékek, Istenről hitvallástevő szavak és szívhez szóló énekek, nem megfeledkezve a magyar identitásról, mindenféle közhelyek nélkül - pár szóban talán így jellemezhetnénk az estét.

A Világíts TV egy éves születésnapján mintegy nyolcszáz ember ünnepelt, nemcsak Szatmárnémetiből, hanem a környező falvakból is sokan érkeztek. Rácz Ervin a műsor szerkesztője köszöntőbeszédében abbéli reményét fejezte ki, hogy az igazi Csillag miatt telt meg a templom, hiszen Jézus mindenütt jelen van, ahol az Ő nevében gyűlnek össze és ez az alkalom is csak Róla szól. Kovács Sándor esperes igeolvasása és imádsága bátorított az istentisztelet elején.

A Higyed Gyöngyi által vezetett kórusok, a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztorkórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa, valamint Rédai Ádám és Higyed János Bence fiatal művészek adták meg a zenei alaphangot.

Tavaly tavasszal egy igazi magyar huszár utolsó élő leszármazottjaként bukkant fel a képernyőkön és színpadon Mászáros János Elek, aki őszinteségével nyűgözte le a Csillag születik zsűrijét és a közönség abszolút magáénak, szívéhez közelállónak tekintette minden produkcióját. Az alcsúti presbiter, mindenféle sztárallűrt hanyagolva, a maga egy fából faragott nemes egyszerűségével, sugárzó egészséges magyar identitásával lépett a Németi református templom úrasztala elé. Mit keres egy presbiter a kereskedelmi televízió tehetségkutatójában? Szolgál, értéket visz és Isten igéjét hirdeti egy olyan helyen, ahol nem ez a megszokott, de szükség van rá – tisztázta rögtön az elején a művész. Amúgy civil életben még mindig változatlan, egyszerű mezőgazdászként tevékenykedik, és a Székesfehérvári Földhivatalnál dolgozik, egyedül a hétvégéi lettek pörgősebbek. Templomokban szívesen lép fel, annál is inkább, mert ott a lélek elcsendesedik, alázatosabb lesz és kinyílik a szíve az énekek által hordozott üzenetekre.

Egy rózsaszál szebben beszél, Hazám, hazám te mindenem, Kell még egy szó és sorolhatnánk tovább azokat a dalokat, amelyek elkápráztatták a hallgatóságot.

Sipos Miklós házigazda lelkipásztor mondott köszönetet a percekig tartó vastaps után és megerősítette a református presbitert abban, hogy bátran végezze tovább ezt az áldásos szolgálatot. Szem nem maradt szárazon, igazi lélekmentés volt!

Teltház fogadta Mészáros János Eleket a Németi templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: