2012-05-16 11:53:04• hírek • Póti Orsolya

Jótékonysági koncert Szent Rita napján

Május 22-én, Szent Rita napján jótékonysági elődásra kerül sor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak szervezésében. A koncert során befolyt összeggel a szatmárnémeti „Szent Rita" Egyesület kedvezményezettjeit támogatnák a diákok.

„Fiatalok a gyermekekért" mottóval szerveznek jótékonysági koncertet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai más iskolák tanulóinak közreműködésével. A koncertre május 22-én, 19 órától kerül sor a Hildegárda templomban.

A rendezvény során befolyt összeget a diákok a Szent Rita Egyesülethez tartozó hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlanák, illetve támogatnák az egyesület további működését. Amennyiben lehetőség nyílik, egy nyári tábort is szerveznének a gyerekeknek.

A rendezvény keretében elsősorban olyan tehetséges diákok lépnek fel, mint Komsa Tamás, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja, Lepedus Károly, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tanulója, Varga Barbara, a „Szent Rita" Egyesület egyik kezdeményezettje. Továbbá fellép az „Aurel Popp" Művészeti Líceum trombitás csapata (Higyed János Bence, Szabó Tamás, Gai Lóránd, Nagy Dániel és Török Attila) és szintén a Művészeti Líceumból érkezik Jakab Ildikó - ének és Andreikovits Orsolya - fuvola.

Ismét népszerű dalokkal mutatkozik be a Pál-Kata-Péter zenekar, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjaiból alakult együttes, és még sok más meglepetés várja a közönséget. Az adakozni vágyók adományaikat a koncert napján, a templomban kihelyezett perselybe tehetik, de megtehetik ezt az egyesület tagjainál is.

A „Szent Rita" Egyesület 2005 decembere óta működtet napközit a Hildegárda plébánia épületében. Az egyesület célja az, hogy hátrányos helyzetű családok gyerekeit vegye szárnyai alá, őket Isten közelében keresztény szellemben nevelje, és nem utolsó sorban élelemmel és ruhával segítse a gyermekek és családjaik mindennapi életét.

Jelenleg a napközi több mint hatvan hátrányos helyzetű gyereknek biztosít jó körülményeket az iskola utáni tanulásra, házi feladat elkészítésére, egy tartalmas közösségi délután megélésére. Az egyesület munkáját állandó munkatársak és nagyon sok önkéntes segíti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: