2019-08-30 10:11:01• hírek • közlemény

Jótékonysági gálával segít a Harag György Társulat

szeptember 06

Szeptember 6-án, pénteken 19 órai kezdettel rendkívüli jótékonysági gálát szervez a Harag György Társulat egy leukémában szenvedő tízéves kisfiú, Barna Tamás gyógykezelésének támogatására.

Ez alkalomból - közkívánatra - az elmúlt évadot lezáró gála nagy sikerű produkcióit tűzi újra műsorra a Társulat, Bessenyei Gedő István rendezésében. A műsort musical- és operettrészletek, vidám jelenetek, szavalatok és tánc színesíti.


Tomi egy budapesti kiránduláson lett rosszul. Az ennek okán végzett kórházi vizsgálatok során megszületett a diagnózis: a kisfiú akut limfoid leukémiában szenved. A betegség közel kétévi, rendszeres kezelést igényel, mely a határ túloldalán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában jelenleg is zajlik. A terápia teljes időtartamára legalább az egyik szülőnek a magyarországi városba kell költöznie, és ez értelemszerűen tovább emeli az ott töltött hónapok anyagi szükségleteit.


A kisfiú gyógykezelésének a támogatására több kezdeményezés is indult, ezekhez csatlakozott a Harag György Társulat, amely a Partiumi Magyar Napokon már jótékonysági vásár keretében értékesített színháztörténeti kiadványokat, bögréket és a munkatársak által készített kézműves termékeket, a bevételt pedig a nemes ügy támogatására ajánlották fel. 
 

A Harag György Társulat évente tart jótékonysági célú előadásokat, vagy csatlakozik ilyen kezdeményezésekhez. Tomi ügyében némileg érintett a társulat is, ugyanis a kisfiú közeli hozzátartozója az Északi Színház alkalmazottja.
 

A jótékonysági gálára jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában és az előadás előtt egy órával, a helyszínen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: