2012-11-12 15:31:56• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági estet tartottak Erdődön

Épületes együttléten van túl Erdőd városa. A Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ javára rendezett jótékonysági bálon a jókedv és a közösség megerősödése volt a jellemző. Megtisztelték jelenlétükkel az eseményt a város vezetői, a magyar képviselő- és szenátorjelöltek is.

Rácz Ervin Lajos erdődi lelkipásztor igei bevezetője hangzott fel először Erdőd Város Rendezvénytermében. A hit hegyeket mozgat, ezért a kicsi gyülekezet is bizalommal indulhat neki az erejét meghaladó építkezésnek: a hit látja a láthatatlant, hiszi a hihetetlent, és ajándékba kapja a lehetetlent. Az Erdődi Petőfi Kör néhány tagja Cucuiat Attila irányításával szüreti népdalokkal örvendeztette meg a nagyérdeműt. Kása Zsolt és hitvese Melinda több mint egy éve foglalkozik Erdődön néptáncoktatással, az erdődi és a magyargéresi gyerekek örömmel adták át a bálon azt, amit tőlük tanultak. Dobráról Kurta Tőtős Szabolcs lelkipásztor vezetésében érkezett egy csapat. Ők a bálozók rekeszizmait próbáltál meg: a „Beteg disznó" és a „Mariska néni  és Juliska néni beszélgetése" című népi komédiával. Mindenképpen kedvcsináló és tartalmas előadásokat követhettek figyelemmel azok akik eljöttek a jótékonysági estre. Ezután Sztán Tibor zenész vette át a szót és játszotta a talpalávalót.

Közösség, nem köz(ömbö)sség

Az est folyamán képviselőjelölt és szenátorjelöltek is megtisztelték jelenlétükkel a jótékonysági estet. Pataki Csaba megbízott megyei RMDSZ-elnök és szenátorjelölt úgy mutatkozott be, mint egy jó csapat tagja és hangsúlyozta, hogy ők együtt szeretnének dolgozni a magyarok érdekképviseletén. Maskulik Csaba, mint az Erdődöt is magába foglaló térség szenátorjelöltje és ugyancsak Erdőd és környéke képviselőjelöltje Balogh Sándor is szót kapott. Biztosították a hallgatóságot arról, hogy lendületes és közösségért tenni akaró, szakértő képviselők és szenátorok lesznek, amennyiben megkapják a lehetőséget.

A helyi lelkipásztor ezek után még elmondta, hogy a közömbösség és a közösség között óriási különbség van, a közömbösség bűn, a közösséget pedig Isten fogja össze és nem csupán emberek összetartása. Drágffy Gáspár, akinek a nevét viseli majd az épülendő egyháztörténeti központ, élen járt a főurak között a hitben és a reformáció tanainak az elfogadásában. Végülis egy politikus volt, aki a Szentlélek vezetésére hagyatkozott. Jó példa a maiak számára is. Az est további részében tombolahúzásra is sor került. Voltak nevetséges és nevettető nyeremények is, de aki tombolát vett esélyt kapott arra, hogy értékes karórával, festménnyel, mikrohullámú sütővel gazdagodjon.

A gyülekezet Erdőd kicsi református templomában, a vasárnap délelőtti istentiszteleten fáradtan és álmosan hallgatta az Igét (a hirdetőn is minden igyekezete ellenére érződött ugyanez), de a mosoly is ott volt, mert a legfontosabb célját elérte az esemény, jól érezték magukat és jobban összeforrt a közösség.

Előadás a jótékonysági esten

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: