2011-05-20 19:15:14• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági est a tornateremért

Összefogtak a szatmáriak a Református Gimnázium több mint százéves tornatermének rehabilitációja érdekében: zsúfolásig töltötték meg az adakozók pénteken este a dísztermet a jótékonysági esten. A jótékonysági esten 7400 lej gyűlt össze, ez az összeg az adományokból és az aukción eladott 12 festmény árából tevődik össze.

Jótékonysági estet szervezett pénteken hat órától a szatmárnémeti Református Gimnázium, amellyel a szatmáriak a régi tornaterem felújítási munkálatait támogathatják. A rendezvényre szép számban összegyűltek a „jókedvű adakozók", akiket elsőként Szilágyi Éva, a tanintézmény vezetője köszöntött.

„Szeptemberben, amikor hosszú idő után átköltöztünk az ősi iskolába, tudtuk, hogy számos megvalósítás vár ránk. Az egyik ilyen célunk a díszterem rehabilitálása volt, ahol most a jelenlévők is ülhetnek, a másik pedig a százéves tornaterem felújítása. Több mint egymilliárd lejbe kerül a felújítás, de tudván azt, hogy az adakozókat megáldja az Isten, remélem, hogy valóban sokan tudnak támogatni. Nagyon köszönöm ugyanakkor az egyházmegye, az akcióra alkotásokat felajánló szatmári művészek és mindenki segítségét" - mondta az igazgatónő.

Kovács Sándor esperes is köszöntötte a gálaesten megjelenteket, aki elmondta, a tornaterem felújítása is hozzájárul majd ahhoz, hogy ép testben ép lélek lakozzék.


Népdalcsokor az iskola diákjainak előadásában
Népdalcsokor az iskola diákjainak előadásában


A köszöntők után ünnepi műsor következett: népdalcsokor az iskola diákjainak előadásában -Mátyás Erika zenetanárnő felkészítésében -, az ötödik osztályosok jelenetet adtak elő „Hogyan terjed a pletyka?" címmel - Kun Noémi osztályfőnök felkészítésében -, néptáncolt a gimnázium tánccsoportja - felkészítőjük Póti Eduárd és Szarvas Károly -, román nyelvű, modern előadás is volt, amelyen Vasile Alecsandri „Chiriţă în Provincie" művét adták elő a diákok - felkészítőjük Talvac Diana -, a Loga Dance tánciskolába járó református gimnazisták latin táncokat adtak elő, a X. B osztály szatmári költők verseiből szavaltak el egy csokorra valót - felkészítő Vass Mária -, a gála pedig a Református Gimnázium alsó tagozatos osztályainak és a Szatmári Református Egyházmegye egyesített kórusának előadásával zárult, amelyet Higyed Gyöngyi vezényelt.

A jótékonysági est végén aukcióra került sor: a szatmári elismert alkotók nem kevesebb, mint tizenkilenc képzőművészeti tárgyat ajánlottak fel, hogy a licitáláson befolyt összeggel támogassák a 100 éves tornaterem felújítási munkálatait.


Hogyan terjed a pletyka - az ötödikesek előadásában
Hogyan terjed a pletyka - az ötödikesek előadásában


A néptáncosokat Szarvas Károly és Póti Eduárd készítette fel
A néptáncosokat Szarvas Károly és Póti Eduárd készítette fel


Neves szatmári művészek ajánlottak fel alkotásokat az árverésre


Kóruskoncert a jótékonysági esten
Kóruskoncert a jótékonysági esten


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: