2017-12-20 08:01:59• hírek • Oszkó Viktória

Jótékonysági és egyben karácsonyi vásárt tartottak a Refiben

Második alkalommal rendezett a Szatmárnémeti Református Gimnázum karácsonyi vásárt. Az iskola diákjai osztályonként külön standnál árulták saját készítésű süteményeiket és apróságaikat.

„Az ünnepek közeledtével sokat foglalkozunk a hagyományokkal. Büszkék vagyunk arra, hogy a Református Gimnázium egy olyan iskola, amelynek több mint 450 éves hagyománya van Szatmáron, és hogy ezeket őrizzük és képesek vagyunk újakat is teremteni. Az idei karácsonyi vásár csak a második alkalom, de reméljük, hogy hagyomány lesz” – mondta Póti Eduárd, a gimnázium igazgatója.
 


A színpadot és környékét ünnepi díszbe öltöztették a fellépőknek és kisebb standokat állítottak fel az osztályoknak. A hely bőven elég volt ahhoz, hogy kikészíthessék süteményeiket és apró díszeiket, amelyeket kimondottan a vásárra készítettek, de a diákok az udvaron sétálva is aktívan kínálták a finomságokat a járókelőknek. A standok között ott volt a Máltai Szeretetszolgálaté is.
 

Ajándékokat tallérokkal vásárolhattak az érdeklődők, amelyeket az iskola előterében lehetett beszerezni több címletben is. Az iskola a bevétel teljes egészét a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kisdiákjának, Ungvári István Krisztiánnak ajánlotta fel. Az iskola igazgatója mindenkit arra buzdított, hogy minél több tallért váltson be, mert bár a nyolc éves Krisztiánt meggyógyítani ezzel nem tudják, de hozzájárulhatnak ahhoz, hogy újra egészséges legyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: