2014-01-31 13:27:44• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági előadást tart a Harag György Társulat

Jegyek a színház jegyirodájában válthatók hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni. A belépők alapára 18 lej, de bármilyen nagyobb összegű felajánlást szívesen látnak a szervezők, illetve az adakozókedvű nézők az előadás szünetében elhelyezett urnába is betehetik adományaikat.

A korábbi hagyományokhoz igazodva jótékonysági előadást tart a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata 2014. február 8-án, szombaton, 19 órától a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében.

A mostani előadás újszerűsége abban áll, hogy az aktuális nagyszínpadi bemutató bérletszünetben és jótékonysági előadásként kerül színpadra. Korábban még sohasem volt példa rá, hogy egy bemutató teljes bevételét jótékonysági célokra fordítsák. Carlo Goldoni olasz szerző Mirandolina című komédiáját Csiki Zsolt állítja színpadra, aki nem ismeretlen a szatmári közönség számára, hiszen a tavalyi színházi évadban ő rendezte meg a Mikó Csaba Boldogságia című darabjából készült ifjúsági előadást, amely ősbemutató volt, illetve az idei évad első stúdió-előadása is az ő nevéhez köthető, ő vitte színre Schwajda György Himnuszát.

A Harag György Társulat az előadás teljes bevételét a szatmárnémeti székhelyű Hans Lindner Alapítvány által működtetett nyári tábor számára ajánlja fel. A szervezet az utóbbi években minden nyáron családi tábort szervez az általuk támogatott daganatos, Down-szindrómás és autista gyerekek számára. A táborok lényege, hogy a beteg gyerekek családjuk és orvosok, ápolók, szociális munkások felügyelete mellett, egy magyarországi üdülőhelyen kapcsolódhatnak ki. A gyerekek számára kitalált, gyógyító jellegű terápiás játékok mellett a családtagoknak mentálhigiénés tanácsadó foglalkozásokat szerveznek, amelyeken szakemberek segítik felkészíteni a beteg gyerekek hozzátartozóit a mindennapi problémák kezelésére. A táborban a gyerekek nem egyszerűen csak jól érzik magukat, nem csak felejthetetlen élményekkel gazdagodnak, hanem hazatértük után, a komplex foglalkozások jóvoltából az életminőségük is javul. A társulat a jótékonysági előadás megszervezése mellett a nyári gyerektábor lebonyolításában is részt vállal, így a tervek szerint a bábtagozat egyik előadást a helyszínen fogja majd bemutatni a tábor résztvevőinek.

A Harag György Társulat munkaközössége fontosnak érzi a program támogatását, és megkéri minden kedves nézőjét, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez és váltson jegyet a jótékonysági előadásra. A produkciót Csiki Zsolt rendező minden korosztály számára ajánlja. A 2013/2014-es színházi évadban a Mirandolina a diák- és középiskolás bérletekben szerepel, de a Harag György Társulat tervei szerint a jövő színházi évadban a felnőtt nézők bérletcsomagjába is beillesztené az előadást.

Mirandolina kis birodalmának egyeduralkodó császárnője. Az ő fogadójában mindenki tudja, hol a helye és persze mindenki szerelmes belé: ajándékok halmai, bókok tengerei övezik minden egyes lépését. A pincértől az őrgrófig mindenki feleségül venné, ha Mirandolina beleegyezne. De miért is egyezne bele, ha egyszer függetlenségében, szabadságában csaknem teljesen boldog?

Persze - mint mindig - most is van egyetlenegy kivétel, egy rossz fogaskerék az egyébként tökéletes gépezetben. Van valaki, akire nincs hatással ez az asszony, egy nőgyűlölő, aki immunis Mirandolina bájerejére. Meg sem lepődünk azon, hogy éppen ő kelti fel az asszony figyelmét leginkább. Végre egy igazi kihívás, egy valódi, egyenrangú játszótárs. Sikerül meghódítani ezt a titokzatos lovagot? Lehet ő is egy újabb trófea? Meddig kell elmennie az asszonynak ahhoz, hogy a férfi végre beadja a derekát? És ha sikerült is meghódítani, vajon mi lesz másnap?

Az előadás szereplői: Kányádi Szilárd, Gaál Gyula, Nagy Orbán, Gál Ágnes, Nagy Anikó, Bándi Johanna és Bodea Tibor. A díszletet Csiki Zsolt rendező tervezte, a jelmezek Szabó Anna munkáját dicsérik. A produkció dramaturgja Benedek Zsolt, zenéjét a DØTS zenekar írta és adja elő. Az előadás ügyelője és súgója Fábry Zoltán.

A szatmári társulat az utóbbi években több sikeres jótékonysági előadást is tartott, amelyek bevételét a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja, vagy a színház beteg munkatársainak gyógykezelésére ajánlott fel. A Reménysugár program számára biztosított összegből fontos gyógyszereket és orvosi eszközöket vásárolt az alapítvány, így a társulat és a szatmári közönség összefogásával nagyon beteg gyerekek gyógyulását sikerült elősegíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: