2013-10-26 16:47:29• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági előadást szervez a Harag György Társulat

A Szatmárnémeti Északi Színház jegypénztárában még kaphatók jegyek arra a jótékonysági előadásra, amelynek teljes bevételével egy bajba jutott színészkolléga gyógykezelését kívánja támogatni a Harag György Társulat.

A társulat a tavalyi évadban már nagy sikerrel mutatott be több hasonló jótékonysági produkciót, amelyek jóvoltából nagyobb pénzösszeggel járulhatott hozzá különböző karitatív tevékenységekhez: a Ludas Matyi Szatmárban két jótékonysági előadása alkalmával előbb a daganatos megbetegedésekben szenvedő gyermekek javára, majd a román tagozat egyik művésznőjének megsegítésére gyűjtöttek.

Ezúttal az Északi Színház román tagozatának magyar származású színész-rendezője, Erdős Károly gyógykezelésére fordítja az előadás bevételeit és az összegyűlt adományokat a társulat.

- A színház, ahogy kissé közhelyesen mondani szokás, valóban egy nagy család, amelyben a családra jellemző jó és rossz viszonyok, torzsalkodások, kibékülések, közös örömök és bánatok mellett egy dolog megkérdőjelezhetetlen: a szolidaritás és az összetartás. Amikor a család tagjai közül valaki bajba kerül, mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy segítsünk rajta. Aki ebben a nagy családban él és dolgozik, az nem maradhat magára a szükség óráiban, számíthat mindkét tagozaton dolgozó kollégái segítségére. Ezért döntöttünk úgy, hogy a román tagozat után most mi is jótékonysági akciót szervezünk kollégánk gyógykezelése javára. Az ilyen segítség soha nem teher, hiszen megerősíti bennünk a tudatot, hogy egy szolidáris közösséghez tartozunk, amely minden tagjára odafigyel. Ezért is kérjük nézőinket, társulatunk támogatóit és barátait, aki csak megteheti, segítsen! - fogalmazott Bessenyei István társulatigazgató.

Segítsen Ön is felajánlásával, és váltson jegyet a Ludas Matyi Szatmárban című Fazekas Mihály, Móricz Zsigmond és Bessenyei István által jegyzett zenés produkcióra!

A 12 lejes minimális jegyár kifizetésén felül bármilyen összegű adományok felajánlhatók a színház jegypénztárában, vagy az erre a célra kijelölt urnák igénybevételével.

Az előadás szünetében festményeket is vásárolhatnak az érdeklődők, az így befolyt összegeket pedig - a képzőművészek nagylelkű felajánlásának köszönhetően - szintén Erdős Károly gyógykezelésére fordíthatja a színház.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: