2010-12-08 09:26:31• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági előadásra készülnek

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium jótékony célú karácsonyi előadást rendez december 13-án, melynek keretén belül tombolát is szerveznek. A tombola bevételét az épület alatti pincesor rendbetételére szánják.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium az épületcserék során nehéz helyzetbe került. A kiutalt pénzből nemrég elkezdték a Zárda másik szárnyának felújítását, de ezenkívül az iskola elfoglalt részében is rengeteg tennivaló akad. Az iskolának jelenleg nincs díszterme, nincs sportpályája, a Kölcsey Alapítványnak nincsen helyisége és az udvar is komoly rendbetételre szorul.

A tanintézmény jótékony célú karácsonyi előadással és tombolával gyűjt az épület alatti pincesor rendbetételére. A pincében a diákszervezet tevékenységeihez szükséges közösségi termet, ebédlőt és egy iskolatörténet kiállítás számára szükséges temet alakítanának ki. Ehhez azonban meg kell oldani a pince áramellátását és egyéb munkálatokat.

Pataki Enikő igazgatónőtől megtudtuk: az elmúlt hetekben nagyon sok értékes ajándék és felajánlás gyűlt össze; többek között képzőművészeti tárgyak,  ajándékcsomagok, vásárlási utalványok, különböző bérletek várnak gazdára. A nyereményeket december 13-án, a 17 óra 30 perctől kezdődő jótékonysági esten fogják kisorsolni a "Dinu Lipatti" Filharmóniában.

A Szatmári Alkotóház Egyesületének képzőművészei számos festményt és egyéb alkotást ajánlottak fel, amelyeket egy karácsony előtti aukció keretén belül szeretnék értékesíteni.

A jótékonysági esten a gimnázium diákjai lépnek fel.  Az ötödikes diákok betlehemi játékot adnak elő, a közönség verseket hallgathatnak meg, és fellép a magyar és a német kórus, valamint az angol és a román katedra is műsorral  készül.

A belépőjegy az ünnepi műsorra 10 lejbe kerül, a tombolajegyek pedig 5 lejért. válthatóak Belépőket korlátozott számban a Kölcsey Ferenc Főgimnázium titkárságán, a G. Coşbuc utca 2. szám alatti épületben, valamint az osztályfőnököknél vásárolhatnak az érdeklődők, hétköznap 8-15 óra között.

Az ajándékok és felajánlások listájáért látogasson a www.kolcsey.ro oldalra.


Még rengeteg tennivaló akad az iskola elfoglalt részében is
Még rengeteg tennivaló akad az iskola elfoglalt részében is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: