2016-11-15 11:40:52• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági előadás a diákszínjátszókkal

Szatmárnémeti bombázását elevenítik fel a Kölcsey Ferenc Diákszínjátszó Kör fiatal színészei.

A szatmári Sant'Egidio Közösség és a Kölcsey Ferenc Diákszínjátszó Kör jótékonysági előadást tart november 16-án 16 órától a Kálvária templomban „Szatmárnémeti bombázásának az emlékezete” címmel. A belépés az eseményre díjtalan, tartós élelmiszert és pénzbeli adományt a szervezők szívesen fogadnak el a helyszínen, melyet a Sant'Egidio Közösség karitatív tevékenységeire fordítanak.

Csorján Árpádtól, az esemény főszervezőjétől megtudtuk, hogy minden évben rendeznek jótékonysági előadást azzal a darabbal, amivel a PADIF-on részt vettek a diákszínjátszók. Most konkrétan a „Mondtam, innen nincs kijárat" című darabot fogják játszani, mely Szatmárnémeti 1944. szeptember 16-19-i bombázásának a feldolgozása.

"Ezzel a darabbal megnyertük a megyei diákszínjátszó fesztivált, a PADIF-on a harmadik helyet, valamint egy alakítási díjat is kaptunk. A történet maga a Zárda templom volt nővérének a visszaemlékezései alapján lett színpadra adaptálva, melyben a nővér elmeséli, hogyan élte meg a bombázást" - tudtuk meg Csorjántól, aki a darab rendezője is.

A Sant'Egidio közösség 1968-ban született Rómában, alapítója Andrea Riccardi. Nevét arról a trasteverei kis templomról kapta, melyben a közösség tagjai hosszú éveken át naponta imádkoztak. A Szentszék által elismert közösség jelenleg a világ több mint 70 országában kb. 5o.ooo tagot számlál.

A szatmári Sant'Egidio közösség 1994-ben jött létre a würzburgi (Németország) közösség támogatásával. Kb. 15 tagja van. Tevékenységüket tanulással kezdték. Az "Evangélium iskolájában" megpróbáltak felnőtt keresztényekké válni, hogy ott ahol élnek, dolgoznak, vagy életük során megfordulnak, szavukkal, életpéldájukkal, tanúságot tegyenek hitükről, hirdessék a krisztusi örömhírt. Röviddel ezután árvaházi gyerekek látogatását kezdték, kiknek a legkülönbözőbb formában próbálták az örömhírt átadni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: