2015-03-22 15:33:16• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági disznóvágást tartott a Lions Klub

A hagyományok népszerűsítése mellett az óvári Stefánia gyermekotthont is segítették.

Szombaton a vetési kultúrházban tartott jótékonysági akciót a szatmárnémeti székhelyű Lions Klub. Az akció a "Legyen kolbászból a kerítés is" címet viselte. Ennek keretében a Johan Ettinger Német Líceul kilenc diákjának, a Stefánia gyermekotthonban élő 11 árva gyermek illetve az erdődi Petőfi Kör hat böllérjének a segítségével vágtak disznót. Az eseményen részt vett Cristian Sasu, a jótékonysági klub elnöke, illetve tíz klubtag is.

Miután a böllérek feldolgozták a sertést, a gyerekeket ötfős vegyes csapatokba osztották. A csapatok feladata az volt, hogy az elkészült termékekből egy-egy fantáziadós kompozíciót állítsanak össze. Így lett a tepertőből, kolbászból, szalonnából vidéki parasztház vagy éppen a tavasz szimbóluma. A zsűri, melynek tagja volt Békessy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi  Ügynökség vezetője és a klub tagja is, díjazta a kreativitást, a megvalósítást és a fiatalok ügyködését is a rendezvény során. Az első helyen a Kiskacsák, a második helyen a Mókusok csapat végzett.

Természetesen a disznó feldolgozásokor elkészített termékeket a Stefánia gyermekotthon kapta meg, az összes résztvevő gyerekek pedig jutalmul a munkájukért egy napot eltölthetnek majd a nyár folyamán az Aquastar gyógy- és élményfürdőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: