2019-04-12 11:29:47• hírek • Bede Emőke

Jótékonysági céllal mutatják be Szatmárnémetiben a Mária Evangéliumát

Fotó: youtube.com
Fotó: youtube.com

Szatmárnémetibe érkezett pénteken délelőtt Petneházy Attila magyar–magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos, s arról az örömteli hírről számolt be a helyi sajtó képviselőinek, hogy virágvasárnap városunkba érkezik a Mária Evangéliuma című rockopera oratorikus változata.

A sajtóeseményre a város egyik jelképének számító Láncos templomban került sor, ám a helyszín nem csak emiatt volt különleges, hanem azért is, mert ez lesz az a templom, ahol az előttünk álló vasárnapon bemutatják a közel harminc éve töretlen népszerűségnek örvendő Mária Evangéliumát – árulta el a miniszteri biztos. Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi szerzeményének főszerepében ez alkalommal Sáfár Mónikát, Homonnay Zsoltot, illetve magát az egyik alkotót, Tolcsvay Lászlót is láthatja majd a szatmári közönség. Továbbá azt is érdemes tudni, hogy a városunkba érkező előadás a Mária Evangéliumának oratorikus változata, mely kb. 1 óra 10 perc hosszú lesz, s a fellépők egy kórussal együtt tárják majd a nagyérdemű elé a művet.


„A magyar kormánynak feltett szándéka, hogy a közeledő pápalátogatásra hangolódva, különféle rendezvényeket valósítsanak meg az anyaországban és a külhoni, különösképp a romániai területeken. Ehhez kapcsolódóan mondhatjuk, hogy az első ilyen esemény ez a virágvasárnapi előadás Szatmárnémetiben” -mondta el a sajtóesemény során Petneházy Attila, aki nem titkolta az sem, hogy a szervezők már komolyan dolgoznak azon, hogy az előadással további romániai városokba is eljussanak.



„Terveink között szerepel, hogy Nagyvárad, Temesvár, Csíksomlyó és Déva városába is elvigyük az előadást. Fontos hozzátennünk, hogy a szervezés alatt álló előadások mindenike jótékonysági célt szolgál, a közönség részéről érkező felajánlásokkal ugyanis a dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekeket támogatjuk” -számolt be a kezdeményezés nemes célkitűzéséről a miniszteri biztos. Hozzátette: rendkívüli dolog az, hogy egy előadás és a közös összefogás ilyen formában találhat egymásra egy templomban, hisz ez már jóval túlmutat a darab elsődleges jelentésőségén. 


Mindazokat tehát, akik meghallgatnák a Mária Evangéliumát, a szervezők nagy szeretettel várják a szatmári Láncos templomba. A vasárnap 17 órakor kezdődő eseményre a belépés ingyenes, viszont a perselyekbe bedobott pénz az utolsó baniig a fentebb említett játékonysági célt szolgálja. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: