2019-05-16 08:35:50• hírek • Bede Emőke

Jótékonysági céllal bocsátanak fel lampionokat péntek este Szatmárnémeti központjában

A szatmári Interact Klub egy olyan szervezet, melynek célja a helyi fiatalok mozgósítása, valamint a kultúra és a közösségi szellem megőrzése, de nem idegen tőlük a jótékonyság sem. Épp ennek jegyében szervezik meg péntek este 20 órától a Fények Fesztiválját, melynek során nem csak lampionokat bocsátanak majd fel a szatmári égboltra, de hátrányos helyzetű gyermekek részére egy tanszergyűjtést is szerveznek.

A résztvevőknek a lampionok beszerzéséhez mindössze két iskolai tanszert, azaz vonalzót, ceruzákat, tolltartót vagy iskolatáskát kell adományként felajánlaniuk, melyeket az esemény után hátrányos helyzetű kisdiákoknak fognak kiosztani. Azok, akik „otthon felejtik” az adományt, a helyszínen akár vásárolhatnak is egy-egy lampiont, melyért cserébe a szervezők egy legalább 10 lejes felajánlást várnak. Az ebben a formában befolyt összeg szintén a fentebb említett jótékonysági célt fogja szolgálni.


A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit péntek este 20 órakor a Corneliu Coposu sétányra, ahol reményeik szerint több tucat lampionnal sikerül majd fényárba borítani Szatmárnémeti egét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: