2011-11-16 10:56:37• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági batyusbál a Szent Alajos Konviktusban

A hideg, esős ősz színfoltja az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő, elsősorban szülőknek szervezett jótékonysági batyusbál.

„Csak szülőknek?" - csodálkoztak első alkalommal gyermekeink értetlenkedve. „Mi nem mehetünk!?" Nem, mert a szülőknek, felnőtteknek is szükségük van néha külön kikapcsolódásra. Ebben, és a szülői közösség megteremtésében, formálásában is segít ez az iskolára jellemző módon sokszínű, ötletes és valóban szórakoztató rendezvény, és abban, hogy a szülők és tanárok kötetlenebb, oldottabb hangulatban beszélgethessenek, ismerkedhessenek egymással.

Az elmúlt években Lepedus István, Riedl Edit, Rappert Gábor, Nagy Orbán, Nagy Anikó és Gerényi Anikó „műsorvezetésével" az „elsős" és „ötödikes" szülők nevettető, de igencsak mozgalmas próbákon keresztül avatódtak be a „nagyobb közösségbe".

A szülőbálok egyik elmaradhatatlan produkciója, mondhatni „fénypontja" pedig a tanári kar komikus-humoros-parodisztikus fellépése, ami mindig nagy sikernek örvend a szülők körében. A ballépésektől mentes szerencsések tombolatárgyakat nyerhetnek, aki pedig megéhezik/megszomjazik, a „batyukból" előkerült válogatott falatokból, italokból torkoskodhat kedvére.

Szülőbál 2010-ben

S hogy komolyabb dolgokról is szó essék: a tombolák árával, illetve a felajánlott adományokkal a jelenlevők az iskola minden évben kitűzött, aktuális céljának megvalósítását támogatják, mint például a tornaterem felújítását, vagy a díszterem hangtechnikával való felszerelését.

"Leginkább az I-IV. osztályos tanulók szülei jelennek meg nagyobb számban a bálon, a „felsőbb osztályosok" már kevésbé. Mintha gyermekeink éveinek gyarapodásával arányosan veszítenénk el a kedvünket. Pedig bálozni, táncolni, találkozni, együtt lenni jó - fiatal vagy kevésbé fiatal szülőként egyaránt! Mégis bizalomra ad okot az, hogy évről évre többen vagyunk." mondja Nagy Anikó, a rendezvény egyik szervezője.

Program:

20.00  – érkezés, vacsora
21.00 – vidámjelenet,  vetélkedők
23.30 – tombolahúzás
03.00 – programzárás

Jegy ára: 15 lej (Jegyek a helyszínen kaphatók )

A bál bevételét a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont udvarán lévő röplabdapálya kialakítására fordítják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: