2010-10-23 09:45:48• hírek • Póti Orsolya

Szüreti batyus bál Szatmárnémetiben

Magyar népdalokat éneklő fiatalokkal megtelt szekerek vonultak végig Szatmárnémetiben péntek este, a járó-kelők nem kis meglepetésére. A MADISZ tartotta meg első szüreti batyus bálját, mely vidám táncmulatsággal zárult.

A szatmári népviseletbe öltözött fiatalok hat, szőlőfürtökkel feldíszített lovasszekérrel vonultak végig a városon. A vidám menet az ócskapiactól indult, megkerülte a régi központi parkot, majd a Római Katolikus Szentlélek Templom felé vette az irányt. A szüreti batyus bál igazán csak ott vette kezdetét, hiszen a fiatalok zenészek kíséretében táncra perdültek, majd a templom Merk Mihály termében vidám táncmulatságot tartottak.

A mulatságot rövid borbemutató szakította meg; Kánya László, a MADISZ elnöke a Szatmár megyei Nachbil borászatot ismertette, melynek borait a helyszínen is megkóstolhatták a résztvevők.  A rendezvényen a MADISZ néptáncosain kívül részt vett a magyarországi Csikuska, fiatalokból álló Maier Raimond által vezetett néptánccsoport, és a Tokaj-hegyaljai Parapács zenekar, aki egész idő alatt szolgáltatta a talpalávalót.




A szekeres felvonulást bor és szőlő kóstolás követte


A három éve alakult zenekar tagjai népi bemutatókon, táncházakban és egyéb olyan rendezvényeken lépnek fel, amelyen úgy érzik visszahozzák a régi idők hagyományait. „A MADISZ tagokkal az általuk megszervezett 2009-es Hadadi Néptánctáborban ismerkedtünk meg, és nagyon jó baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Ez már a negyedik MADISZ-os rendezvény, amin részt veszünk." - mondta el Vojtolovszki Sándor, a Parapács zenekar vezetője.

Az ehhez hasonló mulatsággal záródó szüreti rendezvények  Szatmárnémetiben már  elavultnak számítanak, ezért a pénteki esemény szervezői úgy gondolják, hogy épp itt az ideje visszahozni ezt a szép hagyományt.



Kánya László rövid bemutatót tartott a Nachbil borászatról



Jó hangulatban telt a szüreti mulatság


Képgaléria:


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: