2014-12-13 19:46:30• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági balett és táncelőadás

Szombat délután a filharmóniában gyűltek össze a balett, a táncművészet kedvelői és gyakorlói.

Az év vége felé közeledve egyre több olyan előadást rendeznek, amelyen az év "termését" mutatják be a tanulók. Szombat este a Dinu Lipatti filhatmóniában a szatmári balettet és kortárs táncművészetet tanulók mutatták meg, hogy mennyit is fejlődtek az elmúlt hónapokban.

De ez az előadás nem csak erről szólt. A résztvevők adományaikkal Major Dorothea kilencedik osztályos diáklányt segíthették, akit igazán nagy reménységnek tartanak tanítói. A lány a kolozsvári Octavian Stroia Koreográfia és Dráma Szakos Líceum tanulója, szülei viszont nagyon nehezen tudják előteremteni a bentlakás kifizetésére szükséges összeget. A filharmónia előterében elhelyezett urnába minden résztvevő elhelyezhette adományát, amivel úgy érezte, hogy segíteni tud a tehetséges táncoson.

A Szatmárnémetiben balettet tanuló pöttömök és fiatalok mellett a rendezvényen felléptek Major Dorothea kolozsvári osztály- és iskolatársai is, és természetesen ő maga is megmutatta tánctudását. A különböző stílusú táncelőadások mellett a rendezvényt mások mellett zongorajáték és kóruskoncert tette színesebbé.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: