2020-05-01 16:11:41• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági árverés Kicsi Noel gyógykezelésének támogatására

A Harag György Társulat idei, Költészetünk Ünnepe online műsorában egy Pilinszky-versből ihletődve képzőművészeti alkotások születtek – ezeket árverezik el most.

 

Rendhagyó módon idén az interneten, egy online műsor formájában tartotta Költészetünk Ünnepe rendezvényét a Harag György Társulat. A hatodik alkalommal szervezett eseményt az internet adta lehetőségeknek köszönhetően több tízezren látták eddig, a színes műsorfolyamban a magyar költészet remekei mellett teret kaptak ifjú verselők költeményei, a zene és a képzőművészet is.

 

Pilinszky János Ne félj című költeményéből ihletődve több képzőművész és két, képzőművészettel is foglalkozó színházi alkotó dolgozott, az így elkészült alkotásokat pedig a Harag György Társulat jótékonysági árverés keretében kínálja megvásárlásra. A befolyó összegből az SMA1 genetikai betegségben szenvedő Kicsi Noel életmentő, a létező legdrágább gyógyászati készítmények egyikének számító gyógyszerének beszerzését támogatja a társulat.   

 

Akerman Csaba, Bába István képzőművészek és Szabó János Szilárd színész alkotásaira a Civil Jótékonysági Licit Erdélyi Magyarok - Kicsi Noel SMA1 nevű Facebook-csoportban, Tőkés Imola táncos, koreográfus alkotására pedig a CsodaCsoport – Civil jótékonysági licit csoportban lehet ajánlatot tenni. Előbbi művek esetében az árverés május 5-én, utóbbi esetében május 3-án zárul.

 

Ackerman Csaba, Szabó János Szilárd és Bába István alkotásaira itt lehet licitálni:
https://www.facebook.com/groups/1042888936046079/permalink/1206942049640766/

 Tőkés Imola alkotására itt lehet ajánlatot tenni: 
https://www.facebook.com/groups/licitcsodacsoport/permalink/823582054834053/?__tn__=CH-R-R

A művek születésének folyamata pedig ezen a linken látható (részlet a műsorból):
https://www.youtube.com/watch?v=2pXAc8jphpM&t=53s

A teljes, több mint öt órás költészetnapi műsort az alábbi linken nézhetik újra az érdeklődők: https://www.youtube.com/watch?v=YEEyRr1hQug&t=295s

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: