2012-10-19 10:27:47• hírek • Póti Orsolya

Jótékony célú divatbemutató az idősek javára

"Az öregedés az élet jutalma, hiszen a legszebb művészet derült szívvel megöregedni." - ez volt a mottója annak a jótékonysági rendezvénynek, amit október 18-án rendezett meg a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.

Jótékonysági célú divatbemutatóra került sor szerda este 18 órától a Daemi Díszteremben, a Szatmári Caritas Szervezet rendezésében. A vendégeket Urbán Mónika, az est szervezője köszöntötte, ezt követően pedig Hamza Ioan és Pop Maria, a Reménység központ két tagjának tangóbemutatóját láthatta a közönség.

"A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által rendezett jótékonysági esemény célja az idősek támogatása. A szervezet felelősségének érzi, hogy odaadással közeledjen az idősekhez, a betegekhez, a rászorulókhoz. Az összegyűjtött adományokat a szervezet idős gondozással foglalkozó programjának keretén belül szeretné hasznosítani vérnyomásmérők, vércukorszintmérők és az akadálymentesítést segítő eszközök beszerzésére, intézményeiben ellátott idősek javára" - mondta el Urbán. 

A divatbemutató egy másik kiemelten fontos célja egy Segítő Csoport létrehozása, amelybe tagként a rendezvényen résztvevő támogatókat szeretnék meghívni. Ez egy önkéntes csoport, melynek célja a szükséget szenvedők megsegítése a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet partnercsoportjaként.

A köszöntőbeszéd és a tánc után rövid zenés műsor következett Székely Alpár hegedűművész és Balaskó Balázs zongoraművész előadásában. Felcsendült Récsei Szomorú keringője, a Monti csárdás és Porumbescu „Balada" című darabja, valamint „Magyar táncokat" is hallhatott a közönség.

Egy rövid képes bemutató után kezdetét vette a divatbemutató, melynek keretében kifutóra léptek a szervezet kedvezményezettjei és munkatársai, illetve a meghívottak közül néhányan, akik elfogadták ezt a kihívást. A munkatársak közül a kifutón láthattuk Löchli Terézia Tündért, a szervezet vezérigazgatóját, valamint Szabó Laurát és Czikai Idát is.

A rendezvény Nagy Róbert operaénekes műsora, majd Löchli Tündér köszönet nyilvánítása zárta. A rendezvény végén zárt licit keretében hat üveg édes francia likőrt, három üveg wachaui bort és egy az osztrák nagykövetasszony által felajánlott Swarowski ékszereket ajánlottak fel szintén az idősek megsegítésére.

A résztvevők több módon is hozzájárulhattak az est céljához: az 50 lej értékű részvételi támogatással, a bemutatott ruhák megvásárlásával és célzott adományokkal az idősek javára.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: