2012-12-03 19:49:48• hírek • Szatmár.ro

Jótékony célra sütöttek mézeskalácsot

A téli ünnepek illata, gyermekkacaj és több kilogramm mézeskalács jellemezte a Fastus pékség és City Rádió által szervezett hétfő délutáni programot.

Ünnepi hangulat és több tucat izgatott és szorgos gyermek lepte el december 3-án a szatmárnémeti Fastus pékséget. A város különböző óvodájából érkező gyerkőcök anyukájuk és a pékek segítségével láttak neki a mézeskalács sütésnek.

A sütési akcióban az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének jelöltjei, Pataki Csaba szenátorjelölt, a megyei szervezet elnöke, Kereskényi Gábor képviselőjelölt, a városi szervezet elnöke és Maskulik Csaba szenátorjelölt is besegített. A tettrekész jelöltek megérkezésükkor kötényt ragadtak, majd azonnal beálltak a gyermekek közé, hogy közösen finomabbnál finomabb és igencsak ízletes, hagyományos recept szerint készülő mézeskalács süteményeket szaggassanak, süssenek és díszítsenek.

Az egész délutános program során összesen tizenöt kilogramm mézeskalács készült, melyeket bárki meg is vásárolhat egy általa kigondolt árért december 6-án,  csütörtökön, a Gödörben (Corneliu Coposu sétányon) megszervezett Mikulás napon.

Az RMDSZ által támogatott, a Szatmári Caritas Szervezet, a Máltai Segélyszolgálat és a City Rádió által szervezett Mikulás napon ily módon értékesített mézeskalácsokból származó összeget a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére ajánlják majd fel.

A közelgő Mikulás napról több információt ide kattintva olvashatsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: