2014-02-04 17:40:14• hírek • Szatmár.ro

Jótékony célra megy a premier bevétele

Jegyek a színház jegyirodájában válthatók hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni. A belépők alapára 18 lej, de bármilyen nagyobb összegű felajánlást szívesen látnak a szervezők, illetve az adakozókedvű nézők az előadás szünetében elhelyezett urnába is betehetik adományaikat.

A Mirandolina című darab első előadásának bevételét a Reménysugár Program kapja.

Több mint tíz éve tart jótékonysági előadást a Hans Lindner Alapítvány a Reménysugár Program támogatására, három évvel ezelőtt pedig a Harag György színtársulat is csatlakozott a daganatos betegségben szenvedő gyermekeket segítő program támogatóihoz. Azóta több előadást is játszottak a Hans Lindner Alapítvány által működtetett program támogatására. A szombaton, február 8-án bemutatásra kerülő Carlo Goldoni darab premierjének bevételét is a szatmárnémeti alapítvány kapja meg. Ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót kedd délben a Harag György Társulat képviseletében Bessenyei Gedő István művészeti igazgató, Stier Péter, az Északi Színház adminisztratív igazgatója, Csiki Zsolt, a Mirandolina című darab rendezője, annak dramaturgja, Benedek Zsolt és a Hans Lindner alapítványt vezető Koczinger Tibor.

A két partner egy közös felhívást is kiadott az évek óta tartó együttműködés, illetve a szombati premier kapcsán:

"A Harag György Társulat az utóbbi években több olyan sikeres jótékonysági előadást tartott, amelyek bevételét a Reménysugár-összefogás javára, vagy a színház beteg munkatársainak gyógykezelésére ajánlott fel. A befolyt összegből a Hans Lindner Alapítvány fontos gyógyszereket és orvosi eszközöket vásárolt, illetve rákbeteg gyerekeknek szervezett tábort. Az idei színház-alapítvány összefogás keretében még több hátrányos helyzetű gyereket befogadó tábort szerveznénk júliusban, így még többen részesülhetnek a szatmáriak jólelkűségéből, támogatásából. Legyen az valamilyen daganatos betegséggel harcoló, Down-szindrómás vagy autista, rendezetlen életkörülmények között nevelkedő gyerek, esélyt kell kapnia arra, hogy a szüleivel együtt, szakszerű felügyelet mellett, teljes mértékben úgy örüljön a vakációnak, a nyári szabadságnak, mint vele egykorú társai. Az évközi folyamatos terápiás program elengedhetetlen, a szakszerű orvosi vagy pszichológiai szakkezelés szükséges, a délutáni korrepetálás fontos, de egy nyári tábor egész más lehetőségeket nyújt a fejlesztésre: új életkedvet, új motivációt, örömöket és kihívásokat jelenthet a gyerekeknek.

Jótékonysági előadást tart a Harag György Társulat

A jó ügy mögött tartós összefogás körvonalazódik. Ez egyrészt a jótékonysági előadások nyomán összegyűlt adományoknak köszönhető, másrészt civil szervezetek és önkéntesek „együtt-cselekvése" által jöhet létre. Az idén a társulat tagjai még aktívabb szerepet vállalnak a táborban: bábelőadást, bohócvigasságot, zenés-mókás játékokat szerveznek, és saját főztjükkel lepik meg a táborlakókat. A szervezők mások bekapcsolódására is számítanak, és várnak új ötleteket, új segítőket.

A mostani előadás újszerűsége abban is áll, hogy a nagyszínpadi bemutató bérletszünetben és jótékonysági előadásként kerül színpadra. A 2013/2014-es színházi évadban a Mirandolina csak a diák- és középiskolás bérletekben szerepel, illetve a társulat tervei szerint a jövő színházi évadban a felnőttek bérletcsomagjába is bekerül."

A szervezők szeretettel hívnak minden érdeklődőt és minden összefogásra kész szatmárit! Ajándékozzák meg családjukat, munkatársaikat, barátaikat egy nagyszerű színházi élménnyel, és váljanak részesévé a jó ügynek. A Reménysugár már 12 éve így működik. A Reménysugár a szatmáriaké! - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: