2007-08-02 12:22:25• hírek • István Löchli

Megöltek egy al-Kaida vezért

 Safit egy tűzharc során sikerült megölniük az iraki haderőknek.

Az iraki katonáknak egy tűzharc során sikerült megölniük az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét és annak két testőrét – adta hírül az amerikai hadsereg szóvivője csütörtökön.

Safit, az Iraki Iszlám Állam Szervezet nevű csoport irányítóját, és két testőrét az iraki csapatok járőrözés közben vették észre, és a felszólítás ellenére sem akartak megállni gépjárművükkel. Az autóban ülő fegyveresek rálőttek a katonákra ám azok viszonozták a tüzet, és az autóban ülő három fegyverest megölték. A jelenlegi al-Kaida vezér Ajub al-Maszri közeli munkatársa volt Safit. Az amerikai csapatok és az iraki illetékesek sikernek könyvelik el az al-Kaida egyik vezérének halálát, hiszen ezzel újabb nagyobb csapást sikerült mérni a szervezetre.

Egyébként csütörtökön egy rakétatámadás következtében tíz amerikai katona vesztette életét, és többen megsebesültek. A 2003 óta indított invázióban ezzel 3655-re emelkedett az Irakban meghalt amerikai katonák száma. Csak a júliusi hónap folyamán 80 amerikai esett el a harcok következtében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: