2015-06-02 20:42:17• hírek • MTI

Joseph Blatter lemondott

Lemondott a FIFA elnöki posztjáról Joseph Blatter, négy nappal azután, hogy újraválasztották.

A 79 éves sportvezető Zürichben tartott sajtótájékoztatóján jelezte, hogy rendkívüli kongresszus összehívását indítványozta, az elnöki teendőket pedig addig ő látja el.

A FIFA-elnököt múlt pénteken választották meg ötödik ciklusára. A tisztújító kongresszuson Ali bin al-Husszein jordán herceg volt a kihívója, aki az első kör után visszalépett, miután csak 73 voksot kapott, míg Blatter 133-at.

"Azért döntöttem úgy, hogy újra jelöltetem magam az elnöki posztra, mert meg voltam győződve arról, hogy ez a legjobb választás a labdarúgás számára" - mondta Blatter kedden franciául, miután arról beszélt, hogy alaposan kiértékelte elnökségét és élete elmúlt 40 évét, amely összefonódott a futballal és a FIFA-val. "Mindennél jobban tisztelem és szeretem a FIFA-t és a legjobbat akarom a futballnak, a szövetségnek, a mi intézményünknek. A tagok ugyan újabb ciklusra bizalmat szavaztak nekem, ám úgy tűnik, ezzel a döntéssel nem mindenki ért egyet a világon. Ezért kell összehívni rendkívüli kongresszust, hogy a lehető leghamarabb megválasszák az utódomat."

Domenico Scala, a FIFA auditbizottságának elnöke ezt követően arról beszélt, hogy a következő kongresszus jövő májusban lenne, ami túl messze van. Így folytatta: a rendkívüli kongresszus összehívását az elnök kezdeményezi a végrehajtó bizottságánál, melynek figyelembe kell vennie, hogy a szabályok szerint bármilyen választás előtt az összehívástól számítva négy hónapnak el kell telnie. Egyúttal azt is tekintetbe kell venni, hogy jelöltállításra, illetve a jelentkezők elképzeléseinek megismerésére is időt kell hagyni. Így várhatóan december és március között kerülhet sor a rendkívüli tisztújító kongresszusra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: