2017-01-26 11:39:21• hírek • Kocsis Zoltán

José Araujo: Egyre jobbak vagyunk

A Szatmárnémeti VSK és az ICIM Arad mindig kiélezett rangadót vívott egymás ellen. Négy-öt évvel ezelőtt a bajnoki címért küzdöttek egymással, most pedig a rájátszásba való egyenes bejutásért feszülnek egymásnak. Péntek délután újabb felvonás következik Szatmárnémetiben, a Both Katalin Sportteremben.

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a hatodik helyen álló VSK egy ponttal előzi meg az Aradot. Hazai siker esetén Oláh Andreáék előnye két pontra nő, ami egy forduló alatt behozhatatlan.

„Nincs világvége, ha nem végzünk az első hat között, a rájátszásba akkor is be tudunk jutni", fogalmazott Florin Muresan szakosztályvezető, szóvivő. „Természetesen szeretnénk azonban minél hamarabb biztosítani helyünket a nyolc csapatos rájátszásban", tette hozzá. Magyarázatként el kell mondanunk, hogy az alapszakasz első részének végeztével az első hat csapat játszik még egy kört, mindenki mindenki ellen. Ugyanígy az utolsó négy helyezett együttes is, az ebben a csoportban az első és második helyezett együttes pedig csatlakozik az első hathoz, így alakul ki a nyolc csapatos rájátszás.

Az aradiak kapcsán Laza Enikő és José Araujo mester is kiemelte: az edzőcsere új motivációt jelenthet a játékosok számára. Az amerikai Stacey Nolant a kiábrándító eredmények miatt menesztették, helyét a szerb Bogdan Bulj vette át.

„Megfelelő hozzáállással, odaadással biztosan legyőzhetjük őket", jelentette ki Laza, aki korábban ugyanúgy szolgálta az aradi klubot, mint Araujo. „Semmi különlegeset nem érzek azzal kapcsolatban, hogy egykori csapatom ellen játszunk, ez a sport része", tette hozzá a szakember.

„Egyre inkább összeáll a csapat, kezd beérni a munkánk, amit az elmúlt hetek játéka és eredményei is igazolnak. Úgy érzem, egyre jobbak leszünk és az is nagyon fontos, hogy sérültjeink is felépültek", jelentette ki a portugál mester.

Khadijah Whittington, Baltic Kristina és Alexandra Uiuiu is meggyógyult és bevethető, nem úgy az új igazolás, Danielle Yvette Ballard. „Az amerikai lány egészségügyi problémákkal küszködik és úgy döntött, odahaza kezelteti magát. Nagy kár, mert nagyon jó játékos", mondta Muresan. Aki hozzátette: mindez egyetlen vasába se került a klubnak, minden költséget Ballard menedzsere állt.

Az Arad elleni mérkőzés péntek délután 18.00 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. „Otthon mindig jók vagyunk, sokat segít a szurkolók támogatása", jegyezte meg Araujo.

A meccs különlegessége, hogy Gyenes Emánuel végzi el a kezdődobást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: