2011-07-18 09:14:48• hírek • DailyMail/szatmár.ro

Jönnek a repülőautók

Ez nem egy sci-fi történet: a Terrafugia Transition egyszerre autó és repülőgép, összecsukódó szárnyakkal.

A Transformers robotjaihoz hasonlítják a Terrafugia Transition nevű gépet, mivel alig fél perc alatt kétszemélyes utcai autóból képes "átalakulni" egy repülővé. A jármű egy komoly lépés a repülő autók megvalósulása felé, ugyanis ez az első próbálkozás, amely végül az amerikai hatóságok engedélyével zárult -írja a Daily Mail.

A Terrafugia Transition 185 km/ órás sebesség elérésére képes, és vezetése mindössze 20 óra alatt elsajátítható. Autóként használva 104 kilométer/ órás sebességet ér el. Mivel a szárnyai összecsukódnak, így egy átlagos garázsban is elfér, és az utakon is közlekedhet. Bár a projekt  jelenlegi állapotában még nagyon drágának minősül, hiszen 250.000 dollárt ér a repülőautó, a tervezők szerint sokat csökkent a fenntartási költségein, hogy bármely benzinkútnál megtankolható.

A repülőautó két prototípusa csaknem teljesen elkészült, és a tervezők szerint jövőre már a sorozatgyártás is elkezdődhet, így elképzelhető, hogy néhány éven belül hasonló járműveket közlekedhetnek a tehetősebbek.

Felszáll a repülőautó
Felszáll a repülőautó

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: