2012-09-13 15:42:41• hírek • Kocsis Zoltán

Jönnek a lámpák, elkezdték kihelyezni őket

Sávelválasztót is kihelyeztek
Sávelválasztót is kihelyeztek

Néhány napon belül radikálisan megváltozik a közúti közlekedés Szatmárnémeti régi központjában, a Szabadság-tér körüli körforgalomban. Elkezdték kihelyezni azokat a forgalomirányító lámpákat, amelyektől a forgalom fluidizálását várják a város vezetői.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság augusztus végi döntése, mely szerint hat lámpát helyeznek ki és üzemelnek be a Szabadság-tér körül, alaposan megosztotta a város lakosait és a szakembereket is. Madarász Csaba, a First Drive Autósiskola vezetője szerint közülük csak a Pastravului utca és a Coposu sétány sarkánál lévő gyalogos átjárónál van szükség lámpára.

Hozzászólásaikban olvasóink véleménye is megoszlik, bár kétségtelen, hogy nagyobb részük megkérdőjelezte ezek szükségességét.

A döntés következtében közlekedési lámpa kerül a Szabadság tér mellett a virágárusok előtti gyalogos átjáróhoz, a Pastravului utca sarkához, a Pastravului és a Decebal utcák közé, a Decebal utcára valamint a Megyei Könyvtár és a Vécsey-ház közötti gyalogosátjáróhoz.

Több hétig tartó egyeztetés és tanakodás után a Közlekedésbiztonsági Bizottság augusztus 22-én döntött úgy: támogatja a lámpák felállításának ötletét. Annak ellenére, hogy anyai okok és időhiány miatt végül nem készült el a forgalmat elemző tanulmány.

Marcela Papici alpolgármester az említett ülésen úgy fogalmazott, hogy az iskola kezdetéig üzembe szeretnék állítani a lámpákat. Emlékeztetőül a tanév hétfőn kezdődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: