2010-07-30 17:03:08• hírek • Szatmár.ro

Jönnek a Partiumi Magyar Napok

Ismét megrendezik a Partiumi Magyar Napokat (PMN) Szatmárnémetiben.

Az idei, augusztus 26 és 29 között megrendezendő eseménnyel kapcsolatban péntek délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a fő szervezők: Szőcs Péter, az Identitas Alapítvány elnöke, Magyar Lóránd, a Szatmárnémeti RMDSZ alelnöke, illetve Stier Péter főszervező. A szervezők már a sajtótájékoztató elején hangsúlyozták, hogy a Szatmárnémeti RMDSZ az első PMN-től kezdődően folyamatosan, egyre nagyobb részt vállal a rendezvénysorozat lebonyolításában és ez az idén még hangsúlyosabbá vált.

Az eddigiektől eltérően, idén már csütörtöktől (augusztus 26-ától) készülhet a lakosság a szórakozásra. Első fellépőként Hobo tart József Attila estet az Északi Színházban, amelyre a belépő 10 lej lesz. Az összes többi esemény díjtalan, azonban a színház befogadóképessége miatt a szervezők erre az előadásra kénytelenek belépővel korlátozni a közönség számát.

A nagy fellépők között említhetjük még a pénteken fellépő Hobo Blues Bandet, szombaton Bródy Jánost, illetve vasárnap az eseményt záró Charlie és a Tátrai Band koncertet.

Idén két színpad eseményei várják a kikapcsolódni vágyókat. A műsorok egymást felváltva következnek, így nem zavarja majd egyik előadás a másik színpadon történőt. A szervezők ígérete szerint még több gyermekprogrammal várják a kicsiket, illetve az egész családot.

Nem maradhatnak el a szokásos programok sem, bográcsfőzés, borkóstoló, pálinkakóstoló, különböző vetélkedők, hagyományőrzés, kiállítások, sportolási lehetőségek, illetve a közéleti talkshow, amelynek témája a kettős állampolgárság, a Kárpát-medencei megújuló magyar nemzet.

A szervezők elmondták, a tavalyihoz hasonlóan, idén is lesz román és magyar nyelvű műsorfüzet is, azonban ez továbbra is elsősorban a magyarok számára rendezett esemény.

A Szatmár.ro a későbbiekben részletes programmal tájékoztatja olvasóit.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: