2017-09-29 11:44:51• hírek • Szatmár.ro

Jönnek a Majmok!

Október 11-én, szerdán, 19 órakor a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter új humorestjére.

“Idén is nagyon hülye címet választottunk az új turnénknak – ez a Szomszédnéni és Felméri Péter esteknél már hagyomány –, mindenesetre a “Majmok!” megnevezést még senki nem vállalta ennyire büszkén magára” – nyilatkozta Bálint Ferenc, a Szomszédnéni tagja.

„Érdekes, hogy szeretünk önmagunkhoz, az emberhez hasonlítani dolgokat: a falnak füle van, a szőlőnek szeme, pálinkából egy ujjnyit töltünk, sőt még a majom is emberszabású, pedig igazán beleférhetne egy annyi a természettudományba, hogy a majom majomszabású legyen. Bezzeg, ha rosszról van szó, akkor majmozunk, mert ugye a manelistától a főnökünkig mindenki majom. Róluk szól ez az előadás és rólunk – kicsit az emberszabású majmokról, és sokat a majomszabású emberekről” – fejtette ki a humorista.

Az egész estés humorestből kiderül, hogy mitől majom a majom, és az is lehetséges, hogy a Showder Klub humoristái kicsit irigykednek rájuk.

„Ha láttál már majmot, amely elégedett tekintettel majszolt egy banánt, miközben szemmel láthatóan magasról tett arra, hogy te nézed, hogy hogyan áll a sérója, lesz-e holnap banán, mekkora a GDP, hol tart a piacgazdaság vagy éppenséggel mit nyilatkozott Trump, és a szíved mélyén egy pici irigységet éreztél, akkor a humorestünkön a helyed” – mondta Tóth Szabolcs.  „Azoknak állítottunk össze egy estet, akik ha felismerik korlátaikat, kényelmesen nekitámaszkodnak, akik a semmittevést nem hiánynak, hanem révnek érzik, akik nem rémülnek meg a haszontalanság gondolatától, ismerik a lustálkodás romantikáját, a semmittevés örömeit és a céltalan őgyelgés szépségeit.”

Felméri Péter még ennél is mélyebb kötöttséget érez irántuk: „ Én mindig is imádtam a majmokat. Lenyűgözött, amikor azt láttam, hogy milyen ügyesen használnak eszközöket, teljesítenek akadálypályákat vagy járnak túl egymás eszén. Sőt hangosan sírtam, amikor King Kongot lelőtték az Empire State Building tetejéről. A lelkem mélyén én is csak egy majom vagyok.”

Jegyek: az RMDSZ székházban (Rákóczi/Mihai Viteazu utca 10 szám, 9-16 óra között), és korlátozott számban az előadás előtt a helyszínen. A Showder Klub humoristáinak előadására a belépő 28 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: