2014-04-07 13:20:58• hírek • Szatmár.ro

Három továbbjutó a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen

Április 4-6.  között szervezték meg immár VI. alkalommal a Simonyi Zsigmond helyesirási verseny országos fordulóját  Kolozsváron, a  Brassai Sámuel Elméleti Liceumban.

Megyénket hat diák képviselte ezen a megmérettetésen: Kintel Alexandra (Vasile Lucaciu Általános Iskola, Nagykároly), Muszka Zsuzsa (1-es Számú Általános Iskola, Nagykároly), Tallián Anna (Hám János Római Katolikus Teológiai Liceum, Szatmárnémeti), Zolcsák Eszter (10-es Számú Általános Iskola, Szatmárnémeti) valamint Mares Imre és Pesek Adrien (mindketten a Hám János Római Katolikus Teológiai Liceum diákjai).

Péntek délután érkeztek meg megyénk diákjai a kincses városba. Szombaton délelőtt 10 órakor kezdődőtt az ünnepélyes megnyitó, ahol a verseny szervezője, Iszlai Enikő köszöntötte a résztvevőket, mutatta be a versenyt felügyelő zsüri tagjait, és ismertette meg a verseny menetét. 11 órától kezdődött  a tollbamondás és a feladatlapok megoldása.

A délutánt városnézéssel töltötték az ország minden részéről érkező diákok. Az estét a Karaván együttes hangulatos műsora zárta. Április 6-án 9 órakor került sor a záróünnepségre, a verseny kiértékelésére, s az ünnepélyes dijkiosztóra. A dolgozatokat a zsüri elnőke, dr. Kádár Edit, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Nyelvi és Általános Nyelvészeti Tanszék tanára értékelte, és látta el a diákokat hasznos tanácsokkal a jövőre nézve.

Hetvenkét diák dolgozatának kijavitása után vont le a tanárnő értékes következtetéseket, és osztotta meg azokat az érdeklődő diáksereggel.

A megyénket képviselő 6 diák közül háromnak sikerült továbbjutnia a május utolsó hétvégéjén Budapesten rendezendő Kárpát-medencei fordulóra. A nagykárolyi Kintel Alexandra (felkészitő tanára Balla Lóránt) második helyezett, a szintén nagykárolyi Muszka Zsuzsa (felkészitő tanára Belényi Andrea) pedig III. helyezett lett. A Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Liceum diákja, Heinrich Andrea tanítványa, az V. osztályos Pesek Adrien is harmadik lett.

Ők hárman képviselik majd Szatmár megyét a rangos nemzetközi helyesirási versenyen. Gratulálunk a diákoknak és a felkészitő tanáraiknak, és sok sikert kivánunk nekik Budapesten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: