2008-07-24 17:11:49• hírek • Józsa János

Ellenőrizték a fitnesz termeket

 Az edzőtermek működését, a szolgáltatásaik törvényességét vizsgálták.

Szatmárnémetiben is egyre divatosabbak az edzéstermek, egyre többen látogatják ezeket a jobb erőnlét és állóképesség eléréséért. A Fogyasztóvédelmi Igazgatóság éppen ezért, július 14. és 18.-a között az aerobik, fitnesz, testépítő és masszázs szalonokat ellenőrizte.

Vizsgálatuk során figyelmet fordítottak a működés törvényességére, a szolgáltatások pontos sorának árral (ÁFA-val) együtt való feltüntetésére a gazdasági egységen belül, a szolgáltatások részletes leírásának meglétére, az edzéstermekben való helyes, veszélymentes tevékenységekre felhívó információk átadásának módjára, a higiéniai körülményekre, a testépítő és fitnesz berendezések állapotára.

A fogyasztóvédelem szakemberei az ellenőrzések során, a legtöbb esetben a cégek munkakörének pontos meghatározásánál, a szolgáltatások kifüggesztésénél, a használt berendezések veszélyeire történő figyelmeztetések megléténél találtak kihágásokat.

Két esetben észleltek súlyosabb rendellenességet, ahol higiéniai problémák voltak, hiányzott a látogatók ruháinak tárolására alkalmas bútorzat, nem rendelkeztek iratokkal a berendezések származását illetően, illetve nem voltak elhatárolva egymástól az egységek, így a masszázs is egy helyen zajlott más tevékenységekkel.

Ellenőrzéseik során tíz szatmári edzés- és masszázstermet kerestek fel és hat esetben büntettek, melyből kettő elérte a hét ezer lej értéket is. A fogyasztóvédelmi igazgatóság reméli, hogy ellenőrzéseik során javulni fog megyénkben a szolgáltatások ezen köre is.

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: