2010-10-13 15:48:38• hírek • MTI/Kyodo

Jön a Sony Google-tévéje

Új, a Google által támogatott televíziós készüléket dob piacra a japán Sony szombaton: ennek tulajdonosai televíziós adásokat nézhetnek, internetezhetnek és különböző alkalmazásokat használhatnak egy időben.

Az elektronikai cégóriás, amely vissza kívánja szerezni a világ televíziós piacának vezető szerepét, kedden bejelentette: új nagy felbontású készülékei használják elsőként a Google TV platformját, amelyet a Sony a Google céggel közösen fejlesztett ki az Android operációs rendszer használatával.

"A Sony internet TV a világ első HDTV-je, amely a nagyképernyős televíziózást az internetes kereséssel ötvözve páratlan szórakozási lehetőséget kínál" - hangoztatta sajtóközleményében Mike Abary, a Sony's Home Division alelnöke.  A Google Chrome-keresőjével, az Intel Atom-processzorával és WiFivel felszerelt készülék gyors internetelérést biztosít használóinak. A népszerű alkalmazások közül a Twittert, a Youtube-ot és a Napstert is installálták.

A felhasználók egy optikai egeret is magába foglaló kézi billentyűzet segítségével válogathatnak a televíziós csatornák között, szörfözhetnek az interneten és írhatnak üzeneteket. Az internetes televíziókat a Sony 24 és 46 hüvelykes (60,9 és 116,84 centiméteres) átmérő között összesen négy kategóriában kínálja 600-1400 dolláros áron.

A folyadékkristályos kijelzővel ellátott televízió szombaton a Sony online üzleteiben lesz megrendelhető - így tesztelik, hány vásárló fizetne az internet és a televízió ötvözéséért. Ezt követően lesznek elérhetőek a készülékek egyéb kereskedésekben is.  A Sony a Samsung és az LG mögött jelenleg a harmadik helyet foglalja el a világ tévékészülék-piacán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: