2011-02-09 16:50:56• hírek • Szatmar.ro

Jön a Dzsungel könyve

Ha csak a színházlátogatók számára is, de városunkba költözik a Dzsungel, tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szilágyi Regina rendező és Keresztes Attila társulatigazgató tartott szerdán.

Lehet-e egy ember legjobb barátja és tanítója egy medve, szerető nevelői pedig a farkasok, oktatója egy fekete párduc, bűnbe csábítója egy óriáskígyó, legnagyobb ellensége pedig az erdő által rettegett tigris? A történet Maugliról szól, aki embergyermek létére a farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Szemünk előtt zajlik barátságainak szövődése, ellenségeivel való küzdelme, férfivá válása és találkozása a szerelemmel. Barátság és álnokság, befogadás és kiközösítés, öröm és fájdalom, őszinteség és becsapás, szerelem és vérszomj - ki hinné, hogy mindez nemcsak az embert jellemzi.

A nagy sikerű musicalt megtekinteni kívánóknak nincs más dolguk, mint ellátogatniuk a Szatmárnémeti Északi Színházba, ahol a Harag György Társulat tagjai közel két és fél órán keresztül repítik el a nézőket Maugli, Bagira, Balu, Sír Kán, Akela és a többi szereplő világába.

Amint azt Szilágyi kérdésünkre elárulta, a forgatókönyv elolvasása után rájött arra is, miről szól számára valójában ez az előadás. Egy idegen kitaszításának, illetve befogadásának témáját járja körül a mű, de a felnőtté válást is boncolgatja. Mindez vidám zenés környezetben. Párhuzamot lehet vonni az emberi- és az állati világ között, ami a rendező célja is egyben.

Az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar musicaljének szövegét Békés Pál, a zenéjét Dés László, míg dalszövegeit az egykori Rapülők, illetve Ez+Az zenekarok vezetője, Geszti Péter írta. A felhőtlen szórakozás garantált, erre mi sem nagyobb bizonyíték, mint az, hogy számtalan színházban játszották már a művet óriási sikerrel.


Több órás színes szórakozás vár a nézőkre
Több órás színes szórakozás vár a nézőkre



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: