2010-10-16 16:32:03• hírek • MTI

Jolie aggódik

Reméli, hogy az emberek nem ítélnek addig a filmjéről, amíg meg nem nézték - válaszolt a rendezői bemutatkozásán dolgozó Angelina Jolie a filmjével kapcsolatban felmerült boszniai aggályokra. Mint leszögezte, a film sztorijával kapcsolatban nincs alapjuk az aggodalmaknak.

Az egyelőre Cím nélküli boszniai háborús szerelmi történet "munkacímmel" készülő játékfilm forgatása több mint két hete kezdődött meg Magyarországon, de a tervek szerint a későbbiekben boszniai és szerbiai helyszíneken is dolgozik a stáb.

A forgatókönyvet, amelyet az Oscar-díjas színésznő írt, Graham King producer úgy foglalta össze, hogy az egy szerb férfi és egy bosnyák nő története, akiknek szerelmét befolyásolja az 1992-ben kitört balkáni háború. Boszniában azonban - ahol a háború alatt megerőszakolt sok ezernyi női áldozat miatt ez rendkívül kényes téma - úgy interpretálták a történetet, hogy az egy muzulmán nő és az őt megerőszakoló férfi szerelmét ábrázolja. A háború női áldozatainak boszniai szövetsége ezért a produkció boszniai forgatási engedélyének visszavonását követelte a hatóságoktól.

Az illetékes bosnyák tárca szerdán visszavonta a stáb szarajevói forgatási engedélyét. Gavrilo Grahovac kulturális miniszter indoklásában arra hivatkozott, hogy nem csatolták a kérelemhez a forgatókönyvet. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy csak abban az esetben adja ki ismét az engedélyt, ha a könyv nem arról szól, amiről a női áldozatok szövetsége tájékoztatta - számolt be róla a bbc.co.uk.

A film producerei az engedély visszavonását csütörtökön "tisztán technikai problémának" minősítették, és a produkció szarajevói partnerei közölték, hogy a forgatókönyvet már el is juttatták a miniszterhez.

A bbc.co.uk értesülése szerint Jolie már a múlt héten írt a boszniai női szervezetnek, amelyben megnyugtatta őket filmje felől, és azt kérte, ne ítéljenek azelőtt, mielőtt látták volna.


Aggódik első rendezése miatt.
Aggódik első rendezése miatt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: